MNF: Zorgen om Shazier na verhitte rivalenstrijd AFC North

Door

Dat de wedstrijd tussen de Cincinnati Bengals en de Pittsburgh Steelers geen vriendschappelijk potje zou worden, stond vooraf al vast. De rivaliteit die de laatste jaren heftige vormen aannam, was ook tijdens Monday Night Football weer zichtbaar. Een franchise record aan penalty yards voor de Bengals en ook de Steelers lieten zich niet onbetuigd. De winst ging naar de bezoekers uit Pittsburgh (20-23), maar die overwinning had een zwart randje. We kijken in vier downs terug naar MNF.

FIRST DOWN: ZORGEN OM SHAZIER

Het zwarte randje kwam er door een ernstige blessure bij Ryan Shazier. De linebacker tackelde met zijn hoofd vooruit en bleef bijna roerloos liggen na de botsing met Josh Malone. Meteen was de ernst van de blessure zichtbaar. Shazier kon zijn benen niet meer bewegen en werd van het veld afgedragen.

Het is afwachten hoe snel hij herstelt. Ook een aantal van zijn teamgenoten waren ontdaan, maar er moesten nog gewoon vier kwarten Football gespeeld worden.

SECOND DOWN: BENGALS LATEN ZEGE EN SEIZOEN UIT DE HANDEN GLIPPEN

Het is moeilijk te zeggen of de blessure bij Shazier invloed had op de prestaties van de Steelers, maar het waren de Bengals die de wedstrijd in handen namen. Na de derde touchdown van A.J. Green leek de winst zelfs al binnen, maar die play werd teruggefloten vanwege het vasthouden van T.J. Watt die onderweg was naar Andy Dalton. Pittsburgh bleef zo een kleine kans houden op een terugkeer. William Jackson III hielp de divisierivaal daarbij nog mee door Le’Veon Bell vrije doortocht te verlenen.

Een zelden vertoonde misser in de NFL van de tweede jaars-cornerback. Hij miste zijn eerste jaar door een zware blessure en maakt dit seizoen blijkbaar nog zijn rookie mistakes. Het was een hele dure fout van Jackson, waardoor de Steelers net genoeg hoop kregen op een goede afloop. Die kwam er ook na een walk-off field goal van Chris Boswell. De Bengals gaan door de nederlaag naar 5-7 en missen de aansluiting in de AFC. Pittsburgh leidt de divisie met 10-2.

THIRD DOWN: PENALTIES, PENALTIES, PENALTIES

De zelfdestructie van de Bengals was niet alleen toe te schrijven aan Jackson. De thuisploeg slaagde er namelijk ook in om de Steelers 173 yards cadeau te doen via penalties. Zelfs voor Cincinnati is dat een franchise record. De Bengals sprokkelden de yards bij elkaar in liefst 13 overtredingen. Vier keer kreeg Pittsburgh de first down cadeau. De gasten lieten zich ook niet onbetuigd.

FOURTH DOWN: JUJU KAN NIET MEER STUK

JuJu Smith-Schuster was één van ‘daders’ in Cinci. De wide receiver nam revanche in naam van Antonio Brown, de Steelers-franchise én waarschijnlijk een groot deel van de NFL-fans wereldwijd met deze hit.

JuJu werd door de scheidsrechters bestraft met een penalty. Het zal JuJu een boete én mogelijk een schorsing opleveren. Mocht er een crowdfundingsactie worden gestart dan zal Smith-Schuster de boete echter snel weer terugverdiend hebben.

(Cover Photo: Peter Diana/Post-Gazette)

Ook leuk om te lezen