Packers defense vernedert Cutler op Lambeau

De NFC North wedstrijd tussen de Chicago Bears en de Green Bay Packers stond vannacht op het programma. De Packers hadden  sinds 2007 thuis niet meer verloren van de Bears. Waar Green Bay het seizoen stroef is begonnen met het verloren thuis duel tegen de 49’ers, won Chicago makkelijk van de Indianapolis Colts. De rollen waren vannacht omgedraaid: de Packers wonnen relatief gemakkelijk. Eindstand 23-10

Eerste Kwart

Beide teams speelden weinig klaar in het eerste kwart met drie keer 3 and out voor de Bears en maar drie firstdowns voor de Packers. Jay Cutler, quarterback van de Bears, heeft geen goede herinneringen aan Lambeau Field met 1 TD, 6 INT en minder dan 50% van zijn passes gecompleteerd in de twee wedstrijden die hij hier heeft gespeeld. Brandon Marshall moest hier verandering in brengen na zijn goede wedstrijd van afgelopen zondag maar werd pas in het vierde kwart twee keer gevonden door Cutler.

Tweede Kwart

De verdediging van beide partijen stond goed waardoor de grote plays uitbleven. Een mooie drive van Green bay aan het einde van de eerste helft leek te eindigen in een fieldgoal, holder Tim Masthay gooide echter de bal kort naar Tom Crabtree die door kon lopen voor de eerste touchdown van de wedstrijd. Met nog een kleine twee minuten te spelen gingen de Bears op zoek naar een score maar Jay Cutler gooide zijn eerste interceptie van de wedstrijd. Sidney Crosby schoot voor de tweede keer de bal tussen de palen door en bepaalde zo de ruststand op 13-0.

Derde Kwart

Het begin van de tweede helft was voor de Chicago Bears, Brandon Marshall liet aan het eind van de eerste drive de bal door zijn vingers glippen in de endzone, waardoor Chicago genoegen moest nemen met een fieldgoal. De verdediging deed zijn werk en na een snelle 3 and out van Green Bay ging Jay Cutler echter opnieuw in de fout door een interceptie de gooien. Een opgelegde kans voor Green Bay maar de fouten stapelden zich aan beide kanten op. Een fumble van Jermichael Finley gaf de de bal weer terug aan Chicago. Het kwart was over na een 3 and out voor Chicago.

Vierde Kwart

De verdediging van Green Bay gaf Jay Cutler geen kans om in zijn ritme te komen en gooide nog twee intercepties. Aaron Rodgers profiteerde, na de eerste interceptie, direct met een worp naar Donald Driver en gooide zo de wedstrijd in het slot. Chicago scoorde nog wel nadat een pass van Aaron Rodgers onderschept werd maar kon daarna geen vuist meer maken. Clay Matthews groeide uit tot man van de wedstrijd met 3,5 sacks. Hij staat nu op zes sacks in twee wedstrijden, evenveel als afgelopen seizoen.