Yankees captain Derek Jeter kondigt pensioen aan

Door

New York Yankees v Baltimore Orioles
New York Yankees korte stop Derek Jeter heeft vanavond aangekondigd dat 2014 zijn laatste seizoen wordt.

De 39-jarige Jeter won in zijn carrière vijf World Series, haalde dertien keer het All-Star team en was in 1996 Rookie of the Year.

 

3.000
Jeter behaalde in 2011 de grootste mijlpaal in zijn carrière toen hij zijn 3.000ste honkslag sloeg in dienst van de Yankees. Dat had nog niemand voor hem gedaan.

Hij heeft een .313 slaggemiddelde in zijn carrière met 256 homeruns en 348 gestolen honken. Ook won hij vijf Golden Glove awards. Het all-round talent van Jeter wordt daarmee ook veel geprezen.

Sinds 2003 is Jeter team captain van de Bronx Bombers.

Privé
Hoewel Jeter bijna twintig jaar in de spotlights staat, heeft hij schandalen redelijk weten te ontwijken en staat hij bekend als een op en top professional.

Al kwam een paar jaar geleden naar buiten dat Jeter zijn scharrels altijd een goodiebag meegeeft na een geslaagde nacht. Daarin zitten gesigneerde foto’s, een honkbal en allerlei andere prullaria.

 

Core Four
Met Jeter gaat het laatste onderdeel van de ‘core four’ met pensioen. Eerder hingen Jorge Posada, Andy Pettitte en Mariano Rivera hun handschoenen al aan de wilgen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen