Who’s better, who’s best (#36): Darrell Green

Door

Who’s better, who’s best nummer 36: Darrell Green


Darrell Green werd in de eerste ronde van de draft van 1983 gekozen uit Texas A&I. In zijn rookiejaar speelde hij alle 16 reguliere seizoenswedstrijden, leidde het team in solo tackles en eindigde tweede in de verkiezing van rookie of the year. Hij speelde 20 seizoenen voor Washington en had 19 seizoenen op rij een interception, enkel in zijn laatste seizoen (2002) wist hij er geen te vangen.

In totaal had Green 54 interceptions voor 621 yards en 6 touchdowns. In de play-offs wist hij er ook twee terug te lopen voor een score. Tegen de Detroit Lions in 1987 wist hij drie passen in dezelfde wedstrijd te onderscheppen. Hij was gekend voor zijn uitzonderlijke snelheid, zelfs toen hij al 40 jaar was. Hij was ook punt returner en had een gemiddelde van 12 yards per return. Het record van langste fumblereturn voor een touchdown staat op zijn naam, een return van 78 yards tegen de Indianapolis Colts in 1993.

Green speelde in drie Super Bowls met Washington, waarvan hij er twee won (XXII en XXVI). Hij speelde in zeven Super Bowls en is lid van het All-90’s team van de NFL. In 2008 werd Green toegelaten tot de Pro Football Hall of Fame

Foto: www.javelinaalumni.com

 

Ook leuk om te lezen