NFL Recaps: tiende zege Eagles, Falcons blijven in de race

De Philadelphia Eagles blijven de NFC domineren. Tegen de Bears boekte Philly al weer de tiende zege van het seizoen. In de NFC South blijven de Falcons en Panthers de druk op de New Orleans Saints opvoeren. De verliezend Super Bowl-finalist versloeg de Tampa Bay Buccaneers, terwijl de Panthers in New York de Jets aan de kant wisten te zetten.

EAGLES SIMPEL LANGS BEARS

Carson Wentz blijft de belangrijkste kandidaat voor de MVP-award. De quarterback van de Philadelphia Eagles gooide tegen de Chicago Bears drie touchdowns, net zoveel als het aantal punten dat de Bears wisten te scoren. Door de 31-3 zege zijn de Eagles de eerste ploeg die dit seizoen tien wedstrijden weten te winnen. De grote vraag is wie de Eagles gaat stoppen.

Met een voorsprong van vijf wedstrijden in de divisie met nog maar vijf wedstrijden te gaan kan de ploeg zich komend weekend officieel plaatsen voor de play-offs. Maar de Eagles zijn al meer bezig met het veroveren van een bye-week in de eerste ronde en thuisvoordeel in de NFC Championship game. De komende twee uitwedstrijden tegen de Seahawks en Rams kunnen daarbij cruciaal worden.

Met het duel tegen de Bears heeft Philadelphia in ieder geval een goede generale repetitie gehad, want de thuisploeg werd geen strobreed in de weg gelegd. De Eagles lieten in het eerste kwart nog twee kansen liggen om de wedstrijd sneller te beslissen, maar fumbles voorkwamen dat Philly de Bears al eerder op een onoverbrugbare achterstand te zetten. Uiteindelijk maakte het niet veel uit, want de Bears wisten nauwelijks first downs te produceren en moesten het in het hele duel doen met een field goal, zodat de Eagles ontspannen de tiende overwinning van het seizoen bij konden schrijven.

FALCONS WETEN JULIO JONES WEER TE VINDEN

De Atlanta Falcons blijven zicht houden op de play-offs. Na een moeizame start van de competitie won de ploeg zondag voor de derde keer op rij. Divisierivaal Tampa Bay Buccaneers werd met 34-20 verslagen. Man of the Match was ongetwijfeld Julio Jones. De sterreceiver was dit seizoen nog niet echt op dreef, maar zondag zagen we weer de oude Jones. Het was opvallend genoeg Mohamed Sanu die de Falcons liet zien dat Jones nog steeds in hun team zat. Jones had tot zondag pas een touchdown gevangen, maar een trick play met Sanu zorgde voor touchdown nummer twee na deze 51-yard pass.

Het was de zesde pass in de loopbaan van Sanu en ze zijn alle zes gevangen, goed voor nu drie touchdowns. Het zette de Falcons op een 10-3 voorsprong en een paar minuten later wist ook Matt Ryan de receiver in de endzone te vinden. Uiteindelijk was Jones goed voor 253 yards en de twee touchdowns.
In het vierde kwart wisten de Bucs nog wel tot op 27-20 te komen, maar een nieuwe touchdown van de Falcons maakte aan alle hoop een einde voor de bezoekers.

PANTHERS MET MOEITE LANGS JETS

De Carolina Panthers blijven op koers voor de play-offs. Gemakkelijk ging het echter niet op bezoek bij de New York Jets. De Jets namen in het begin van het vierde kwart nog de leiding, maar uiteindelijk gaven de fouten van New York de doorslag en wist Carolina met 35-27 te winnen.

De aanval van de Panthers had het moeilijk tegen de verdediging van de Jets. Gelukkig voor Cam Newton stonden de verdediging en de special teams-ploeg op. Nadat de Jets een 20-18 voorsprong hadden genomen in het vierde kwart kreeg Luke Kuechly de bal na een fumble voor een touchdown en niet veel later wist ook Kaelin Clay met deze punt return te scoren.

De Jets gaven niet op, kwamen nog tot 32-27 maar slaagden er niet in een serieuze laatste kans op de zege af te dwingen. Ook nu waren het eigen persoonlijke fouten die de Jets de das om deden. Met iets meer dan twee minuten op de klok leken de Jets de bal terug krijgen na een incomplete pass van Newton op 3 & 11. Een roughing the passer overtreding van Mike Pennel leverde Carolina echter een first down op. De bezoekers konden daardoor niet alleen in field goal range kwamen, maar ook de bal in de ploeg houden.

Door de zege staat Carolina een halve wedstrijd achter de Saints, die in de late middag wedstrijd op bezoek gaan bij de L.A. Rams. Volgende week gaan de Panthers op bezoek bij de Saint, met dus als inzet de winst in de divisie.

(Top photo: Twitter Philadelphia Eagles)