SportAmerika Football Pool - Chase Young speelde tegen de Steelers wederom een sterk duel

Football pool: terug naar drie koplopers

Door

De SportAmerika Football Pool heeft weer meerdere koplopers. Na de vorige speelronde stond Wouter Boerkamp fier bovenaan, maar inmiddels wordt hij weer vergezeld door Jason Blaauw en Vincent Vrijsen. De weekwinnaar was Frenk Veldwijk – zijn tweede keer – met twaalf goed voorspelde duels en een voorspelling van 40 voor MNF. De daadwerkelijke score was 51. De enige die dit goed had, was Thom Akkerman.

SportAmerika Football Pool – Top 20 na week 13

Voor het eerst volledig correcte scores

Het was een bijzondere week in de SportAmerika Football Pool. Voor het eerst was er een duel door iedereen correct voorspeld. Overigens bleef het niet bij slechts één duel. Maar liefst twee duels werden collectief goed voorspeld. Iedereen zag Miami en Minnesota winnen, maar tegelijkertijd werd er ook een duel collectief verkeerd voorspeld. Niemand had namelijk vertrouwen in een overwinning van de Giants op de Seahawks. Verder waren er ook nog enkele verrassingen waarbij hier en daar toch iemand de upset correct voorspelde. Zo wonnen de Browns van de Titans, de Lions van de Bears en het Football Team van de Steelers.

Naarmate het eind van het reguliere seizoen dichterbij kruipt, zijn de verhoudingen duidelijker en worden wedstrijden voorspelbaarder. Er zijn echter zelfs in week 14 nog duels die zullen eindigen in een upset of waar vooraf niet direct een winnaar kan worden aangewezen. Neem bijvoorbeeld de ontmoeting tussen Buffalo en Pittsburgh. De Steelers hebben er weliswaar 11 gewonnen, maar zien er de laatste weken erg broos uit. Tegelijkertijd begint de Bills defense steeds meer op te staan en is Josh Allen steeds vaker niet te stoppen. Naast dat duel wordt het ook spannend tussen de Giants en Cardinals, de Texans en Bears en de Colts en Raiders. Lees onder de afbeelding welke upsets de NFL-redactie in week 14 verwacht!

Top 20 van week 13

Week 14 upsets

Chris van Dijk: het Football Team verslaat de 49ers

San Francisco leek de weg naar boven te hebben ingezet, maar maandag bleek dat Kittle, Garoppolo en Bosa te belangrijk zijn voor de ploeg. De Bills maakten eenvoudig een einde aan de play-off hoop van de Niners. Het Football Team strijdt nog wel om de play-offs, omdat het de NFC East nog kan winnen. Het sprookje van Alex Smith duurt voort en Washington wint ook dit duel.

Vorige week voorspelde Chris het Football Team over de Steelers correct (23-17). Overall record: 6-6

Luuk Dokter: de Las Vegas Raiders verslaan de Indianapolis Colts

De Raiders zijn van de schrik bekomen tegen de Jets en zullen ondanks de overwinning gebrand zijn op eerherstel. Winst door een team dat zo opzichtig tankt, is de eer van Gruden en zijn team te na. De Colts hebben een vrij goede serie, maar lieten tegen de Titans zien soms compleet de weg kwijt te kunnen zijn. Las Vegas weet daar handig op in te spelen en pakt de winst.

Vorige week voorspelde Luuk de Lions over de Bears correct (34-30). Overall record: 5-7

Ton de Vries: de New England Patriots verslaan de Los Angeles Rams

De afgelopen week was er veel lof voor de Rams; en terecht. De offense blijft echter beperkt en sterk afhankelijk van de prestaties van Jared Goff. De defense van de Patriots lijkt juist met de week sterker te worden. Ik verwacht daarom problemen voor Goff. Het wordt een lelijke, low-scoring game die uiteindelijk naar de Patriots gaat.

Vorige week voorspelde Ton de Browns over de Titans correct (41-35). Overall record: 5-7

Toon Aerts: de Detroit Lions verslaan de Green Bay Packers

Green Bay maakt er tegenwoordig een wedstrijd-in-de-wedstrijd van om tegenstanders  te laten terugkomen bij een ruime voorsprong. Dit keer pakt deze laksheid verkeerd uit en zet de divisierivaal uit Detroit hen een neus door de wedstrijd alsnog te winnen. De Lions-spelers zullen eens te meer laten zien hoe bevrijd ze zich voelen na het ontslag van Matt Patricia.

Vorige week voorspelde Toon de Cowboys over de Ravens fout (34-17). Overall record: 1-11


Cover foto: Justin K. Aller/Getty Images

Lees hier alle berichten over de SportAmerika Football Pool en beluister nu de SportAmerika American Football Podcasts op je favoriete podcast platform!

Ook leuk om te lezen