Western Kentucky ontsnapt na sensationeel einde

Western Kentucky v Marshall

Het was een overwegend stille avond in de wereld van de Amerikaanse sporten. Toch werden er in het college football wel twee wedstrijden afgewerkt, en hoewel zij beiden niet snel tot de verbeelding zullen spreken was met name de Bahama’s Bowl één van de meest krankzinnige wedstrijden die er dit jaar is geweest.

Het was al uniek dat er een bowl game werd gespeeld op de Bahama’s, want de laatste keer dat er bowl game werd afgewerkt buiten Amerika was in 1937. De Western Kentucky Hilltoppers en de Central Michigan Chippewas hadden de eer om op het zonnige Nassau te spelen en beide ploegen maakten er een gedenkwaardige wedstrijd van.

Halverwege leek de wedstrijd immers al gespeeld. Western Kentucky stond bij rust al met 42-14 voor, en quarterback Brandon Doughty had op dat moment al vijf touchdowns gegooid. Ook in de tweede helft leek er geen vuiltje aan de lucht, want in het derde kwart breidden de Hilltoppers hun voorsprong uit middels een rushing touchdown van Anthony Wales.

Maar toen kwam de comeback van Central Michigan. De Chippewas scoorden in een tijdsbestek van tien minuten en 28 seconden maar liefst vier (!) touchdowns en met minder dan één minuut te gaan stond Western Kentucky slechts met 49-42 voor. En wat er vervolgens in de slotseconde gebeurde, kan alleen maar de boeken in gaan als één van de meest sensationele eindes die je ooit zal zien tijdens het college football:

De sensationele touchdown zorgde er voor dat de Chippewas richting verlenging konden, ware het niet dat coach Dan Enos besloot om voor twee punten te gaan. Gezien de 34 punten die zijn ploeg in het vierde kwart had gescoord, was het niet eens een rare beslissing. Maar precies toen het eraan op aan kwam, had Western Kentucky wel een antwoord op een worp van Central Michigan-quarterback Cooper Rush. En zodoende verloren Rush en de Chippewas, ondanks de sensationele comeback, toch met 48-49. Pijnlijker kan het haast niet.

Fresno State kansloos tegen Rice

Op een ander eiland, op Hawaii om precies te zijn, speelden de Fresno State Bulldogs en de Rice Owls om de Hawaii Bowl. Net als op de Bahama’s, nam ook hier één ploeg direct het initiatief. Alleen de Rice Owls, die halverwege 16-6 voor stonden, gaven het vervolgens niet weg en domineerden op weg naar een 30-6 overwinning op de Bulldogs van Fresno State.

Verder was er ook nog een leuk moment voor Rice-runningback Jayson Carter. Carter is slechts 1,49 lang maar maakt toch als walk-on onderdeel uit van het football team, en gisteren mocht hij voor de tweede keer dit seizoen ook zelf wat yards oppikken.