Waarom Josh Smith naar Houston vertrekt

Door

Detroit Pistons v Houston Rockets

Forward Josh Smith zal niet werkloos zijn tijdens de kerst. De Houston Rockets hebben vandaag een akkoord bereikt met de all star die afgelopen maandag nog werd weggestuurd door de Detroit Pistons. Hij tekent een contract tot het einde van het seizoen met een waarde van 2 miljoen dollars. Daarnaast zal hij nog worden doorbetaald door zijn vorige werkgever.

Voor Houston is het een aanwinst, aangezien de ploeg van Kevin McHale al lange tijd op zoek is naar een power forward. Afgelopen zomer werd alles gedaan om Chris Bosh binnen te halen en werd zelfs Chandler Parsons daarvoor geslachtofferd. Dat plan werkte niet, maar hebben ze nu eindelijk een all star forward. Daarnaast is Smith een goede vriend van Dwight Howard. Naast Houston was Miami ook nog in de race om Smith aan te trekken. De forward had twee eisen: hij wilde bij een titelkandidaat spelen en hij moest gaan starten. Houston voldoet aan die eisen. Met zijn ervaring in de NBA word er door de fans van Houston veel verwacht van Smith.

In Detroit was hij niet meer welkom. Coach Stan van Gundy legde het nog beleefd uit tijdens een persconferentie. “We willen onze jongere spelers aan het werk zien en zij moeten zich ontwikkelen. Daarvoor moeten er ook spelers minder gaan spelen en voor iemand als Josh (Smith) is dat niet goed. Met zijn ervaring moet hij gaan spelen en wensen we hem heel veel vrijheid toe”, aldus de coach van Detroit. Het was een opvallende move van de Pistons om Smith zomaar te laten gaan zonder een andere speler daarvoor in ruil terug te krijgen. Door hem weg te sturen moeten ze zijn salaris nog doorbetalen. Hij heeft nog een tweejarig contract wat Detroit 54 miljoen zal kosten.

Foto: Getty Images

2 Reacties
  1. Bahadir 8 jaar ago

    De Rockets zullen vanaf nu een geweldig goed verdedigende starting 5 neer kunnen zetten met Beverley, Harden (in mindere mate), Ariza, Smith en Howard.

    Het Westen is met de komst van J-Smoove nu echt griezelig goed aan het worden. De Warriors, Rockets, Grizzlies, Blazers, Mavs, Clippers, Spurs en Thunder zullen naar alle waarschijnlijkheid de 8 playoff-seeds innemen. Al deze teams zouden, zonder twijfel, een grote kans hebben om in de ECF terecht te komen als ze in het Oosten zouden spelen.

  2. jeroen 8 jaar ago

    Houston heeft inderdaad een verdediging waar je u tegen zegt… en als Harden zo blijdt spelen dan is er aanvallend ook niet veel te klagen. Heb alleen het idee dat Chicago (mits iedereen gezond blijft) en Cleveland nog net iets meer gevaar brengen, hoewel Varejao nu out is voor het seizoen. Ik wacht op een mooie trade: Dion Walters voor een grote man die verdedigen kan? Deandre Jordan? Monroe? Drummond? Vucevic?

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen