Voorbeschouwing NFL play-offs: Packers-Eagles

Door

Green Bay Packers (10-6) – Philadelphia Eagles (10-6)

Tijdens de eerste speeldag van het reguliere seizoen wonnen de Green Bay Packers op bezoek bij de Philadelphia Eagles met 27-20. De quarterbacks van Philly werden destijds zes maal gesacked, drie maal door Clay Matthews, en Kevin Kolb moest zelfs de wedstrijd verlaten met een hersenschudding. Michael Vick zou hem later dat duel met succes vervangen.

Nu we 17 weken later zijn hebben we gezien welke schade Philadelphia offensief kan aanrichten met Vick aan het roer en hoe wisselvallig Green Bay speelt. Als Green Bay in goede doen is (blowouts tegen Cowboys, Vikings en Giants) wil er waarschijnlijk niemand tegen hen spelen. Keys voor Philadelphia zijn de mobiliteit van Vick gebruiken tegen de snelle linebackers van de Packers en uiteraard hun return game en vlugge receivers, telkens als DeSean Jackson aan de bal komt kan hij wonderen verrichten. Green Bay moet consistent de druk opvoeren tegen de middelmatige offensive line van de Eagles, zodat ze Vick dwingen tot fouten en hun sterke running game vroeg en vaak gebruiken tegen de Eagles.

Dit is waarschijnlijk het topaffiche van dit weekend en de winnaar zal het in de volgende ronde moeten opnemen tegen de Chicago Bears.

Een samenvatting van het treffen tussen beide ploegen eerder dit seizoen vind je hieronder

Foto: zimbio.com

Ook leuk om te lezen