Vick finalist voor coverfoto Madden 2012

Door

Philadelphia Eagles quarterback Michael Vick is samen met Cleveland Browns running back Peyton Hillis finalist voor de plaats op de cover van Madden NFL 2012. De twee zijn de enige overblijvers van de 32 spelers waarop de fans sinds 21 maart op konden stemmen. De winnaar zal woensdag worden bekendgemaakt tijdens “SportsNation” op ESPN.

,,De eerste maal was ik niet echt opgetogen met de kans om erop te staan,” zei Vick tijdens een interview. ,,Ik apprecieerde het, maar nu begin ik het meer en meer te appreciëren. Het was leuk om de eerste maal genomineerd te zijn, maar nu is het echt veel beter. Om het aan mijn kinderen te tonen en aantonen wat ik bereikt heb.”

Vick werd vorig seizoen Comeback Player Of The Year nadat hij twee seizoen miste door een gevangenisstraf voor zijn rol in hondengevechten. Hij mocht dit jaar Kevin Kolb vervangen na week 1 en leidde de Eagles naar de titel in de NFC East met een 10-6 record.

Hij haalde zijn beste statistieken ooit met 3018 yards passing, 21 touchdowns, 9 rushing touchdowns en een passer rating van 100.2.

De quarterback is bijgelovig, maar is niet bang voor een herhaling van de de ‘Madden Curse’. Enkele spelers die op het doosje stonden werden zwaar geblesseerd of hadden al bij al een zwak seizoen.

Ook Vick overkwam dat. In 2004 stond hij op de cover van het spel. Later in dat seizoen brak hij zijn been en moest hij tien wedstrijden missen voor de Atlanta Falcons vanwege die blessure.

Foto: assets.gearlive.com

 

Ook leuk om te lezen