Verlander leidt Tigers naar winst op Athletics

Door

Na een stroef beging was Justin Verlander ongenaakbaar in het eerste ALDS duel tussen de Detroit Tigers en de Oakland Athletics. De Tigers’ pitcher stond slechts één run toe en gooide zeven strikeouts om Detroit naar een 3-1 winst te leiden.

Amazing A’s

Even leek het erop dat het een moeilijke wedstrijd zou worden voor Verlander en de Tigers. De eerste slagman van de A’s, Coco Crisp, sloeg namelijk direct een spectaculaire homerun en zette daarmee Oakland op een 1-0 voorsprong. Een slecht begin dus voor Detroit, maar het duurde niet lang voordat de ploeg van manager Jim Leyland op gelijke hoogte kwam. In de gelijkmakende slagbeurt sloeg Miguel Cabrera de bal weliswaar een dubbespel in, maar stelde daarmee wel Austin Jackson in staat om voor 1-1 te zorgen.

Moeilijk begin voor Verlander

Oakland stelde Verlander in het begin van het duel op de proef. De A’s dwongen Verlander tot 61 pitches in de eerst drie innings en maakten het de Tigers pitcher erg lastig. Verder dan de homerun van Crisp kwam het echter niet. Verlander was kritisch over het begin van het duel. “In het begin had ik geen geweldige controle over mijn pitches. Maar ik was in staat om mezelf uit moeilijke situaties te redden. Daardoor vond ik langzaam mijn ritme, kon ik mijn spots beter vinden en gooide ik meer strikes met mijn breaking ball.”

Tigers pakken voorsprong in derde inning

In de derde inning wist Detroit wel te scoren, nadat een fielding error Omar Infante in staat stelde om de thuisplaat te stelen. De thuisploeg keek niet meer om en besliste het duel in de vijfde inning met een homerun van Alex Avila naar het linksveld. “Het is altijd belangrijk om de eerste wedstrijd te winnen. Elk duel is natuurlijk belangrijk, maar het voelde erg goed om dit duel succesvol af te sluiten”, aldus Avila.

Vandaag Game 2

Het tweede duel in de ALDS wordt vandaag gespeeld in Detroit. Doug Fister zal voor de Tigers de starter zijn, terwijl voor de A’s  lefty Tommy Milone de heuvel zal beklimmen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen