Uitmuntende Love niet genoeg voor zege Timberwolves

Door

Kevin Love wist zaterdagnacht voor de veertigste keer dit seizoen een ‘double-double’ te noteren voor de Minnesota Timberwolves. In het eigen Target Center scoorde de forward 16 punten en pakte hij 13 rebounds, maar bleken deze cijfers uiteindelijk niet genoeg voor de zege tegen de Philadelphia 76ers. De ploeg uit Philly won met 107-87.

Bij de 76ers waren er maar liefst zeven spelers die tien of meer punten scoorden. Thaddeus Young was de uitblinker met 17 punten.

Dankzij de tweede nederlaag op rij voor de Timberwolves zijn de verrassende overwinningen op de New Orleans Hornets en de Houston Rockets nu alweer verleden tijd. De thuisploeg miste zaterdagavond vooral de inbreng van Michael Beasley, die voor het derde duel op rij aan de kant zat met een enkelblessure.

Tegen de stugge defensie van de 76ers kwamen de Timberwolves schotkracht en creativiteit te kort. In totaal schoot de thuisploeg slechts 36 procent raak tegen de 76ers.

Dankzij de overwinning heeft de ploeg uit Philadelphia nu een 26-28 record en staat het daarmee zevende in de Eastern Conference. De Timberwolves blijven op een laatste plaats staan in de Western Conference met een 13-41 record.

Foto: hoopscribe.files.wordpress.com

Ook leuk om te lezen