TNF: Ravens verslaan Steelers na missers Scobee

Door

Pittsburgh Steelers v Baltimore Ravens

De 43e keer dat de Baltimore Ravens en de Pittsburgh Steelers elkaar treffen. In Heinz-field Pittsburgh komen de 0-3 Raven op bezoek bij de 2-1 Steelers. Een ongekende rivaliteit die dit jaar van start moet zonder superster Ben Roethlisberger aan de kant van de Pittsburgh Steelers, hij is er mnimaal vier weken uit door een knie blessure, zijn vervanger Michael Vick is het grootste vraagteken van de avond. Hoe houdt deze oudgediende zich na een paar magere jaren?

Het eerste kwart komt moeizaam op gang. Beide defensies houden de aanvallen vrij eenvoudig af en laten niet veel toe.  Tot de Steelers do/ordringen tot in fieldgoal range en Josh Scobee mag aanleggen vanaf 45 yards, en dit goed doet. 3-0 Steelers en de bal aan de Ravens.
De Ravens herpakken zich hierna en vinden zowaar de running game. Justin Forsett zorgt voor een paar goede first downs en brengt de ploeg uit Baltimore ver op de helft van de Pittsburgh Steelers. Joe Flacco is aan zet en Micael Campanaro helpt de running game vanaf de 9 yard lijn voor een touchdown. 3-7 Ravens.

Ook het tweede kwart begint met wat defensieve stops, beide aanvallen komen maar mondjesmaat van de grond. Tot de verdediging van Pittsburgh een interceptie weet te noteren door Ross Cockrell waardoor de Steelers op de 36 yard lijn van de Ravens mogen gaan aanvallen. Pittsburgh weet de drive door te zetten en Vick stelt Le’Veon Bell in staat om een 11 yard running touchdown te maken. 10-7 Steelers.

Een snelle stop stelt Pittsburgh in staat om nog vlak voor de rust 1 maal ten aanval te trekken. Deze drive stelt Josh Scobee in staat om vanaf 36 yard zijn tweede fieldgoal binnen te schieten. 13-7 Steelers.

2nd half

De Ravens moeten toch, na de dramatische start van het seizoen, geloven in de mogelijkheden. Al is het maar omdat de Steelers met hun back-up QB spelen. Maar zo matig als de eerste helft verloopt, zo dramatisch is het eerste noemenswaardige feit van de tweede helft. Joe Flacco fumbelt de football en zorgt ervoor dat de Pittsburgh Steelers mogen starten op de 26 yard lijn van de Ravens. Vick leidt zijn team langzaam nog meer richting de endzone en weet uiteindelijk Darrius Heyward-Bey te vinden voor een 9 yard touchdown. 20-7 Steelers.

De Ravens aan zet en Flacco weet nog voor het einde van het kwart de schade terug te brengen tot 20-14 door Kamar Aiken te bereiken voor een 16 yard touchdown. Het vierde kwart wordt ook gedomineerd door de defensies. Of in sommige gevallen ook door vrij bedenkelijk aanvallend niveau.
Echter de score wordt pas veranderd door een fieldgoal van Justin Tucker. Hij schiet van 40 yards de 17-20 op het bord.

De Steelers krijgen hierna in de persoon van Josh Scobee 2! maal de mogelijkheid om de score uit te breiden door middel van een fieldgoal maar de kicker mist beide keren, tot groot ongenoegen van het publiek in Heinz-field. Door deze missers mogen Flacco en de Ravens nog 1 minuut aanvallen. En Flacco leidt zijn mannen naar de helft van de Steelers waardoor Justin Tucker mag aanleggen vanaf 42 yards, met nog 3 seconden te spelen. Tucker faalt niet en zorgt ervoor dat de Ravens overtime afdwingen. 20-20.

Pittsburgh zal de gemiste kansen betreuren. Zoals je je ook kunt afvragen waarom ze in de eerste wedstrijden veelvuldig voor de two point conversion gingen en in deze wedstrijd niet een maal. Al zal het antwoord de hele avond langs de lijn gestaan hebben: Ben Roethlisberger.

Overtime

Defensive stops maken het begin van de verlenging. De Steelers komen redelijk ver maar gaan 4 and out. De Ravens profiteren niet en gaan 3 and out en kiezen voor de punt. En de Pittsburgh Steelers lijken in de drive hierna ongeveer in fieldgoal-range te komen maar durven dit(wellicht logisch na de missers van Scobee) niet aan en gaan weer voor de 4th and 1, en wederom faalt Vick. De Ravens offense, vooral de running game, lijkt hierna enigszins op stoom en vindt een weg door de defensie van Pittsburgh en komt in ‘Tucker-range’. Kicker Justin Tucker mag aanleggen vanaf 52 yard en bezegelt het lot van de Steelers. De Baltimore Ravens winnen de wedstrijd met 20-23 na een achterstand van 13 punten.


Pittsburgh: M. Vick     19/26     124 yards     1TD     0 int
Baltimore: J. Flacco     20/33    189 yards     1TD     1 int

3 Reacties
 1. Bernard 6 jaar ago

  Nou de Steelers kunnen op zoek gaan naar een nieuwe kicker.
  Tucker altijd clutch

  • Dennis 6 jaar ago

   En voor die kicker heb ze nog getrade ook. MotherTucker is inderdaad altijd clutch.

 2. Fabian 6 jaar ago

  Haha, MotherTucker!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen