NFL Update: NFL houdt voet bij stuk over video Rice

Door

NFL Commissioner Roger Goodell News Conference

De NFL blijft ontkennen de inmiddels bekende video van Ray Rice die in de lift zijn huidige vrouw aftuigt, ooit te hebben ontvangen. De league, en voornamelijk commissioner Roger Goodell, verkeert momenteel in zwaar weer vanwege de slechte afhandeling van de Ray Rice-zaak.

Het gerespecteerde persbureau Associated Press (AP) kwam donderdag met een verhaal naar buiten waarin de bewuste ambtenaar aan het woord werd gelaten. Hij beweert de bewuste videobeelden opgestuurd te hebben naar de veiligheidsbaas van de NFL, Jeffrey Miller. In reactie op de publicatie van AP kwam de NFL gisteren met de volgende verklaring naar buiten.

“Our office has found absolutely no evidence to support the claim of the anonymous ‘law enforcement source’ that he sent a video to the NFL office or that he received a telephone call to his ‘disposable cell phone’ from an unidentified female using an NFL line.”

Miller zelf gaf eerder al een eigen verklaring over het door AP gepubliceerde artikel, waarin hij maar eens duidelijk liet weten van niks te weten.

“I unequivocally deny that I received at any time a copy of the video and I had not watched it until it was made public on September 8.”

In navolging van de recente incidenten in de Football-wereld, stuurde Goodell gisteren een memo naar de 32 teameigenaren. In de memo stonden de eerste stappen om het huiselijk geweld in de NFL terug te dringen. Samen met de voorzitter van de NFLPA, DeMaurice Smith, en andere afgevaardigden wordt gekeken naar de punten die Goodell al in zijn persconferentie noemde: de verschillende kwesties van overtredingen, training, opleiding, hulp voor de familie en het strafproces.

Boete Jason Peters, Chris Baker voor starten vechtpartij

De twee veroorzakers van de vechtpartij tussen de Philadelphia Eagles en de Washington Redskins, Jason Peters en Chris Baker, zijn alsnog beboet door de NFL. Tijdens de wedstrijd tussen de twee rivalen uit de NFC East raakte Baker quarterback Nick Foles met een harde, maar toegestane blind side hit. Jason Peters, offensive lineman van de Eagles, ging vervolgens verhaal halen bij Baker, wat resulteerde in een flinke knokpartij.

Peters kreeg een boete van $10.000 dollar voorgeschoteld, terwijl Chris Baker $8268 dollar mag overmaken. De bedragen moeten voor beide spelers overigens een schijntje zijn. Baker verdient gemiddeld drie miljoen dollar per jaar, terwijl Peters een dikke tien miljoen dollar per jaar mag bijschrijven.

Overige headlines

  • De Kansas City Chiefs kunnen een running back schrappen van hun roster. Joe McKnight scheurde tijdens een training zijn achillespees af en kan dus een streep zetten door zijn seizoen. Opmerkelijk genoeg verloren de Chiefs al eerder twee spelers die ook hun achillespees afscheurden in Derrick Johnson en Mike DeVito.
  • De kleurrijke eigenaar van de Dallas Cowboys, Jerry Jones, mag niet vervolgd worden in de aanrandings-zaak die momenteel tegen hem loopt. Dat eisten zijn advocaten, omdat het slachtoffer, Jana Weckerly uit Oklahoma, te lang heeft gewacht met het indienen van de aanklacht.
  • De Washington Redskins hadden een zware week. Na twee verloren wedstrijden tegen de Philadelphia Eagles en de New York Giants, haalden ze opnieuw de Amerikaanse nationale media. De animatieserie South Park begon haar achttiende seizoen afgelopen woensdag met het afbranden van de Redskins die vooralsnog hun naam weigeren te veranderen. Een dag daarna was het de beurt aan The Daily Show with Jon Stewart om de organisatie uit Washington op de hak te nemen. Beide filmpjes kan je hieronder vinden.

Het fragment uit de eerste aflevering van het achttiende seizoen van South Park.

Het fragment van The Daily Show with Jon Stewart.

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. ewoutversloot 8 jaar ago

    Briljant stuk van de Daily Show. Love it.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen