Ondanks winst geen play-offs voor NY Giants

Door

Het seizoen zit erop voor de New York Giants. De 17-14 overwinning op de Washington Redskins van zondagavond bleek niet genoeg te zijn voor plaatsing voor de play-offs.

De Giants wisten dat ze plaatsing voor de play-offs niet in eigen hand hadden. Eerst moest er zelf gewonnen worden en daarnaast mochten de Green Bay Packers thuis niet van de Chicago Bears winnen. Dat laatste gebeurde dus wel, aangezien de ‘Cheeseheads’ met 10-3 wonnen.

,,Dit is absoluut de vreemdste sfeer die ik ooit in een kleedkamer heb gezien na een overwinning,” vertelde Giants-defensive tackle Barry Cofield na afloop. ,,We weten namelijk dat we gewoon tekort zijn geschoten en puur door onszelf het niet gehaald hebben. Dat maakt het ongelooflijk zuur.”

De Giants eindigden het seizoen met een 10-6 record. Het is voor de eerste keer sinds 1991 dat een team uit de NFC zich niet weet te kwalificeren voor de play-offs ondanks dat het tien of meer keer wist te winnen.
Keerpunt in het seizoen was de nederlaag tegen de Philadelphia Eagles. De Giants gaven in die wedstrijd een 31-10 voorsprong weg met nog slechts zeven minuten op de klok.

Voor de tegenstander van zondag, de Washington Redskins, was er ook weinig goed nieuws. Voor het derde opeenvolgende jaar eindigde de ploeg als laatste in de NFC East. In eigen huis verloren de Redskins dit seizoen zes van de acht wedstrijden en dat was het slechtste resultaat sinds 1994.

Voor Redskins-coach Mike Shanahan was het een dramatisch seizoen. Het was zijn slechtste seizoen als een NFL-coach in de zeventien jaar dat hij werkzaam is. Daarnaast haalde hij het nieuws door Albert Haynesworth de laatste vier wedstrijden van het seizoen te schorsen en quaterback Donovan McNabb de laatste drie duels op de bank te houden.

Desondanks was er zondag wel gejuich te horen op het FedEx Field in Washington. Supporters van de thuisploeg lieten namelijk hun blijdschap horen over de uitschakeling van de Giants.

Bij Cofield schoot dit gedrag in het verkeerde keelgat. ,,Dat zegt heel over het niveau van hun eigen team dat ze ons proberen uit te lachen. Dat krijg je als je zelf geen succes hebt, dan haal je je plezier uit dit soort zaken.”

Foto: washingtonexaminer.com

Ook leuk om te lezen