TNF: Raiders vs Chargers, Oakland neemt afscheid van legende Woodson

Door

San Diego Chargers v Oakland Raiders

Thursday Night Football draait vanavond maar om één ding, een mooi afscheid voor Raiders-legende Charles Woodson. De 39-jarige free safety begon zijn carrière in Oakland en speelt vanavond voor het laatst voor zijn thuispubliek. Alle ogen zullen op hem gericht zijn in een wedstrijd die niet meer om een play-off plek gaat. Een uitgebreid artikel over de imposante carrière van Woodson is hier te lezen.

Woodson als receiver?
Mogelijk wordt Charles Woodson nog speciaal geëerd doordat hij deels wordt ingezet als receiver. In zijn college-tijd werd hij ook regelmatig gebruikt in de offense maar dat is er in de NFL bijna nooit van gekomen. Offensive Coordinator Bill Musgrave hintte al dat dit wel eens de wedstrijd zou kunnen zijn waarin het zou kunnen gebeuren.

Vorm ‘Jonkies’ Carr, Cooper en Mack cruciaal voor Oakland
Het zou mooi zijn als de Raiders (6-8) erin slagen om Woodson een laatste thuiszege te bezorgen in het O.co Coliseum. Veel hangt bij Oakland af van de vorm van Derek Carr, Amari Cooper en Khalil Mack. De 24-jarige Carr kent een sterk tweede seizoen in de NFL, maar in de laatste wedstrijd tegen de Packers werden twee van zijn passes onderschept en door Green Bay vrijwel direct omgezet in een touchdown.  Ook in de wedstrijden tegen Minnesota en Kansas City was dit de achilleshiel voor de Raiders.
Als Carr vrij blijft van fouten kan hij zijn team echter wel naar de overwinning leiden, met name door zijn klik met de sterke wide receiver Amari Cooper (1.000+ yards in zijn rookie season). Dé blikvanger dit seizoen is echter Khalil Mack, die vooral tegen de Broncos indruk maakte met vijf sacks.

San Diego kent slecht jaar, Woodhead en Rivers lichtpuntjes
Het seizoen van de Chargers kent weinig hoogtepunten. Na veertien wedstrijden staat de teller van het aantal overwinningen pas op vier. Verder slaagden de Chargers er drie van de laatste vijf wedstrijden niet in om meer dan drie punten te scoren. In de laatste wedstrijden van het seizoen ontbreekt ook nog de geblesseerde Melvin Gordon, de rookie die verantwoordelijk is voor 641 rushing yards.
Lichtpuntjes zijn er wel in San Diego, quarterback Philip Rivers heeft alleen Tom Brady voor zich qua passing yards in de NFL (Rivers 4287, Brady 4405) en Danny Woodhead viel op in de vorige wedstrijd tegen Miami. Woodhead kan zowel een pass ontvangen als er mee door een defensie slalommen. Tegen de Dolphins gaf hij het seizoen van de Chargers nog wat glans met vier touchdowns, waarvan drie in de eerste helft.

Voorspelling
De hoop op een play-off plek moest Oakland vorige week definitief laten varen door de nederlaag tegen de Packers. Toch zal de motivatie er zeker zijn voor de Raiders, vooral vanwege Charles Woodson. Daarnaast mist San Diego running back Melvin Gordon waardoor ze erg afhankelijk worden van Rivers en Woodhead. Rivers zal bovendien regelmatig bezoek krijgen van Khalil Mack.

Prognose
Een mooi afscheid voor Woodson met een 31-17 overwinning.

Foto: Getty Images (archief)

Ook leuk om te lezen