TNF Preview: Pittsburgh Steelers @ Tennessee Titans

Door

Vanavond staan op Thursday Night Football met de Pittsburg Steeler en de Tennessee Titans twee tegenvallende teams tegenover elkaar. De Steelers gaan ieder jaar eigenlijk voor het hoogst haalbare en een 2-2 record is dan niet de ideale start van het seizoen. De Titans hopen dit jaar middels een wild card de playoffs binnen te sluipen, maar met hun 1-4 record zal dat nog een zware opgave zijn.

De Titans spelen vanavond thuis, en doen het sinds de franchise (voorheen Houston Oilers) in Nashville speelt altijd goed tegen de formatie uit Pittsburgh. Van de laatste negen ontmoetingen in eigen stadion wonnen ze er zeven. De Steelers hebben het dit jaar in uitwedstrijden moeilijk de tegenstander het scoren te beletten. In Oakland en Denver gaven ze maar liefst 65 punten in twee wedstrijden weg.

Tennessee Titans
Voorafgaand aan het seizoen werden de Titans door vele experts getipt als mogelijke verrassing van het seizoen. Hoewel de Texans terecht als absolute favoriet in hun divisie werd gezien waren er toch genoeg analysten die dachten dat de Titans met een wild card de playoffs wel zouden halen. De resultaten vallen vooralsnog tegen. De enige overwinning dit seizoen was een knappe 41-44 tegen de Detroit Lions, maar vorige week werd met een 30-7 tegen een ander NFC North-team, de Minnesota Vikings, een dieptepunt bereikt.

Wat het meest zorgen baart is het enorme aantal punten dat de Titans weggeven. Dit seizoen kregen de Titans iedere wedstrijd minstens 30 punten tegen. Daar valt voor de aanval bijna niet meer tegen te scoren. Zeker niet nu de startende quarterback, Jake Locker, met een schouderblessure kampt. Zijn vervanger, veteraan Matt Hasselbeck, heeft dit seizoen nog niet kunnen overtuigen. Ook Chris Johnson, brengt dit seizoen nog niet wat er gezien zijn riante salaris verwacht mag worden. Klein lichtpuntje is wel dat ‘CJ2K’ in week 4 tegen de sterke Houston Texans 145 yards heeft gepakt. Dat is drie keer zoveel als de overige vier wedstrijden.

Pittsburgh Steelers
Bij Pittsburgh ligt de oorzaak van de tegenvallende resultaten bij de verdediging. Dit is op zijn minst verrassend te noemen, want de Steelers staan bekend om hun meedogenloze, ijzersterke verdediging. Blessures bij bepalende spelers goeien dit seizoen echter roet in het eten. Safety Troy Polamalu zal vanavond dan ook niet in actie komen en linebacker LaMarr Woodley is questionable.

De aanval van de Steelers is dit jaar wel dik in orde. Quarterback ‘Big’ Ben Roethlisberger gooide in zijn eerste vier wedstrijden van 2012 al 1124 yards bij elkaar en ligt daarmee op schema voor een 4500 yard season. Met al negen touchdown passes tegenover slechts één interceptie is op zijn rendement ook weinig aan te merken. Ook running back Rashard Mendenhall speelde na de bye week een prima wedstrijd (68 yards) en zal proberen dit vanavond te overtreffen.

Lucky Len, door Lennart Beishuizen:

Pittsburgh Steelers (-6) @ Tennessee Titans (+6)
De Steelers en de Titans hebben allebei pas één keer dit jaar de spread gecovered. Ik heb heel lang getwijfeld, maar toch ga ik voor de favoriet. De Steelers hebben Rashard Mendenhall terug en ze zijn mijn pre-season Super Bowl champions. Een beetje vertrouwen mag dus wel. Steelers -6

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen