TNF Preview: Indianapolis Colts @ Houston Texans

Door

Houston Texans v Indianapolis Colts
Hoewel de affiches zeer tot de verbeelding spraken is er van spannende wedstrijden op de donderdagnacht nog geen sprake geweest. De Houston Texans hebben geen geweldige staat van dienst met hun Thursday Night Football wedstrijden. De tegenstander, Indianapolis Colts, juist wel. Ze gaan vanavond in het NRG Stadium op zoek naar hun tiende TNF zege op rij.

Donderdag
Voor de Texans is dit jaar compleet anders in vergelijk tot 2013. Het team zit volop in de strijd om de beste te worden in de AFC South, iets wat mede te danken is aan running back Arian Foster. Ondanks de 20-17 overtime nederlaag bij de Dallas Cowboys noteerde hij 157 yards en twee touchdowns. Hij is helemaal terug van weggeweest met dit seizoen een gemiddelde van 101.0 yards per wedstrijd. De sterspeler in de aanval van Houston is geen fan van het spelen op donderdag:

“Het is voor spelers erg vervelend. Ik ken geen enkele collega die het wel leuk vindt. Zelfs de fans kunnen de donderdagwedstrijden niet eens waarderen. De league wil zo nog meer aandacht genereren. Niemand is fysiek klaar om na een wedstrijd op zondag op donderdag weer te spelen. Toch gaan we uiteraard het veld op en geven alles.”

20-4
Ondanks de bedenkingen die Foster in duidelijke bewoordingen naar voren brengt zullen de Texans uitkijken naar deze wedstrijd. In de divisie staan ze samen met de Indianapolis Colts op 3-2 en dus mag de winnaar van vannacht voorlopig de eerste plaats opeisen. Van de Tennessee Titans en Jacksonville Jaguars lijken ze niets te vrezen te hebben. De Texans hebben het al sinds de oprichting van de divisie in 2002 lastig tegen de Colts, die op 20-4 staan. Zoals eerder vermeld doet Indianapolis het sterk op donderdag en opvallend daarbij is dat zeven van de laatste negen overwinningen in uitwedstrijden werden behaald. Dit seizoen begon zorgwekkend met 0-2, maar er volgden de voorbije weken zeges op de Jaguars, Titans en Baltimore Ravens. Er werden in die wedstrijden 105 punten gescoord.

Houston native
Philadelphia Eagles v Indianapolis ColtsNaast de geweldige aanval van Indy, is ook de defensie niet te onderschatten. Na de lastige start werden tijdens de drie overwinningen op rij negen turnovers en elf sacks genoteerd. Het begint ergens op te lijken voor de Colts. Quarterback Andrew Luck voert de league aan met 1617 passing yards en veertien touchdowns. Afgelopen zondag gooide hij tegen Baltimore wel twee intercepties, maar het had geen grote gevolgen voor de uiteindelijke overwinning. De in uitgerekend Houston opgegroeide tweevoudig Pro Bowler heeft (al sinds zijn debuut) veel steun aan Reggie Wayne (foto). De receiver verkeert in een uitstekende vorm en drukt steeds meer zijn stempel op de aanval. Luck zal Wayne zo veel mogelijk willen betrekken in wat voor beide teams een zeer belangrijke divisieontmoeting is in de context van Thursday Night Football.

Colts @ Texans (kick-off 02:25) is de start van speelronde zes. De Kansas City Chiefs en New Orleans Saints hebben een bye, maar de overige teams komen gewoon in actie. Een overzicht:

Zondag 12 oktober 19:00
Pittsburgh Steelers (3-2) @ Cleveland Browns (2-2)
New England Patriots (3-2) @ Buffalo Bills (3-2)
Carolina Panthers (3-2) @ Cincinnati Bengals (3-1)
Jacksonville Jaguars (0-5) @ Tennessee Titans (1-4)
Green Bay Packers (3-2) @ Miami Dolphins (2-2)
Detroit Lions (3-2) @ Minnesota Vikings (2-3)
Denver Broncos (3-1) @ New York Jets (1-4)
Baltimore Ravens (3-2) @ Tampa Bay Buccaneers (1-4)

Zondag 12 oktober 22:05
San Diego Chargers (4-1) @ Oakland Raiders (0-4)

Zondag 12 oktober 22:25
Chicago Bears (2-3) @ Atlanta Falcons (2-3)
Dallas Cowboys (4-1) @ Seattle Seahawks (3-1)
Washington Redskins (1-4) @ Arizona Cardinals (3-1)

Maandag 13 oktober 02:30
New York Giants (3-2) @ Philadelphia Eagles (4-1)

Dinsdag 14 oktober 02:30
San Francisco 49ers (3-2) @ St. Louis Rams (1-3)

Ps: Vergeet niet voor 23:59 de SportAmerika Football Pool in te vullen.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen