Falcons vernederen Buccaneers

Tampa Bay Buccaneers v Atlanta Falcons

De Atlanta Falcons (2-1) boekten vannacht één van de grootste overwinningen uit hun geschiedenis. In de Georgia Dome scoorden de Falcons maar liefst 56 punten (!) op rij voordat de Tampa Bay Buccaneers (0-3) tot scoren kwamen en wonnen zij met 56-14.

Voor Tampa Bay was het een wedstrijd om snel te vergeten. De mannen van Lovie Smith konden in aanvallend opzicht helemaal niks creëren en in het eerste kwart, toen het al 14-0 stond, gooide Josh McCown een interception die werd teruggebracht voor een touchdown door Falcons-safety Kemal Ishmael.

McCown zou even later de wedstrijd verlaten met een duimblessure, maar ook met Mike Glennon aan het roer werd de avond alleen maar erger voor de Bucs-fans. Dit had ook veel te maken met Devin Hester, die eigenhandig de voorsprong in het tweede kwart vergrootte met twee touchdowns. Eerst met een 20-yard run touchdown, en daarna, hoe kan het ook anders, met één punt return touchdown van 62 yards. Het was een historisch moment voor Hester, want met deze twintigste return touchdown verbrak hij eindelijk het record van Deion Sanders (19).

Op dat moment was de wedstrijd al lang en breed voorbij, maar ook in het derde kwart denderde de Falcons-trein rustig door. Hoogtepunt was daarbij de touchdown pass die Matt Ryan richting Julio Jones gooide om er 42-0 van te maken:

Tot slot waren het touchdown runs van Steven Jackson en Antoine Smith die in het derde kwart al een score van 56-0 op het scorebord brachten. Tampa Bay zou de uitslag iets draaglijker maken door nog twee touchdowns te produceren, maar verder was Lovie Smith diep teleurgesteld in zijn spelers.

“We waren niet goed genoeg voorbereid, dat moge duidelijk zijn. Ondanks alle blessures, hadden we veel beter moeten spelen”, aldus Smith, voor wie dit het grootste verlies uit zijn carrière was.

Smith sloot af: “Littekens blijven altijd zitten, en dat is wat deze wedstrijd is…deze wedstrijd zullen wij nooit vergeten.”

Het is te hopen voor de Bucs dat het volgende week beter gaat, dan nemen zij het in Pittsburgh op tegen de Steelers. De Falcons gaan dan naar Minnesota om te spelen tegen de Vikings.