TNF Preview: Buffalo Bills @ Miami Dolphins

Door

Miami Dolphins v Buffalo BillsOok deze donderdagnacht weer een divisieontmoeting, al zou je dat geografisch niet direct denken. Buffalo, tegen de Canadese grens aangedrukt versus Miami, waarvandaan je bij helder weer Cuba ziet liggen. Toch maken beide teams deel uit van de AFC East en ontmoeten elkaar dus twee maal per regulier seizoen. De kans is groot dat de Bills en Dolphins ook de ploegen zijn die strijden om de tweede plek in de divisie en een wildcard in de AFC. Koploper New England (7-2) staat twee wedstrijden voor en lijkt, gezien het sterke spel, die positie niet meer weg te geven.

Vieze smaak
Zowel de Bills als de Dolphins hebben een frustrerend weekend achter de rug. De ‘middenmoot’ in de AFC is erg aan elkaar gewaagd en ondanks het winnende 5-4 record staan negen van de elf AFC teams voor de Bills en Dolphins. Beiden leden nipte nederlagen en zullen Thursday Night Football willen gebruiken om de vieze smaak weg te spoelen. Buffalo won eerder dit jaar met 29-10 van Miami, door onder andere vijf rake field goals van ex-Dolphins kicker Dan Carpenter. Miami zal vannacht op zoek gaan naar een betere running game, nadat in de 20-16 nederlaag bij Detroit slechts 50 yards over de grond werden verzameld. De aanval had het sowieso niet makkelijk tegen de sterke Lions defensie met 228 totale yards. Ondanks dit, was er tot 29 seconden voor tijd een voorsprong. Running back Lamar Miller heeft last van zijn schouder, maar lijkt wel te kunnen spelen. Buffalo gaf zondag nog 127 rushing yards weg, waaronder een 39-yard touchdown van Jamaal Charles, die daarmee zeer bepalend was in een 17-13 zege van de Kansas City Chiefs in Buffalo. De Bills lieten daarmee een unieke mogelijkheid liggen om de Patriots weer in het vizier te krijgen.

Kansen voor Watkins
Buffalo Bills v New York JetsDe Bills staan bekend om hun sterke defensie. Ze noteerden al 19 takeaways en staan daarmee tweede in de league, samen met de Arizona Cardinals en – jawel – de Dolphins. Buffalo noteerde al 34 sacks, en voert daarmee de league aan. Afgelopen september werd Miami’s quarterback Ryan Tannehill nog vier maal gevloerd. Hij kan sowieso niet met veel plezier terugdenken aan de ontmoetingen met de Bills, die hem in zijn loopbaan achttien maal vonden voor een sack. De aanvallende linie moet het bovendien doen zonder left tackle Branden Albert, die tegen de Lions uitviel met een knieblessure en de rest van dit seizoen mist. Er zal veel gemixt en gepuzzeld worden door de coaches, die waarschijnlijk rookie Ju’Wuan James van rechts naar links zullen halen. Een optimale situatie is het niet voor Miami, dat cornerback Cortland Finnegan ook geblesseerd zag afhaken. Dat is dan weer goed nieuws voor Buffalo’s Sammy Watkins (foto). Hij noteerde in de eerdere ontmoeting met de Dolphins acht vangballen voor 117 yards en een touchdown. De wide receiver was tegen de Lions niet honderd procent fit en noteerde maar 27 yards. Quarterback Kyle Orton, de vervanger van EJ Manuel, speelde nog nooit tegen Miami.

Kick-off van Bills @ Dolphins is om 02:30 en is live te zien op Fox Sports 2.

De wedstrijd van vannacht is de start van speelronde elf. Vier teams hebben een bye – Jets, Ravens, Cowboys en Jaguars. De rest van programma:

Zondag 19:00
Minnesota Vikings (4-5) @ Chicago Bears (3-6)
Houston Texans (4-5) @ Cleveland Browns (6-3)
Atlanta Falcons (3-6) @ Carolina Panthers (3-6-1)
Cincinnati Bengals (5-3-1) @ New Orleans Saints (4-5)
Tampa Bay Buccaneers (1-8) @ Washington Redskins (3-6)
Denver Broncos (7-2) @ St. Louis Rams (3-6)
Seattle Seahawks (6-3) @ Kansas City Chiefs (6-3) Live op Fox Sports 4
San Francisco 49ers (5-4) @ New York Giants (3-6)

Zondag 22:05
Oakland Raiders (0-9) @ San Diego Chargers (5-4)

Zondag 22:25
Detroit Lions (7-2) @ Arizona Cardinals (8-1)
Philadelphia Eagles (7-2) @ Green Bay Packers (6-3) Live op Fox Sports 2

Maandag 02:30
New England Patriots (7-2) @ Indianapolis Colts (6-3) Sunday Night Football

Dinsdag 02:30
Pittsburgh Steelers (6-4) @ Tennessee Titans (2-7) Monday Night Football

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen