TNF Pick 6: Titans walsen over dramatische Jaguars heen

Door

Indianapolis Colts v Jacksonville Jaguars

Het was de wedstrijd waarin het moest gebeuren voor de Jacksonville Jaguars. Na een toespraak van eigenaar Shad Kahn moesten de spelers laten zien dat ze dit jaar wel een rol konden spelen in de AFC South. Het werd een blamage. De Tennessee Titans overklasten de Jags in Nashville. Na één helft stond het al 27-0. Freewheelend speelde de thuisploeg de wedstrijd uit waardoor een complete vernedering uitbleef: 36-22. In pick 6 zes momenten uit Thursday Night Football.

1 Hoeveel tijd krijgt Gus Bradley nog?

Toen Gus Bradley in 2013 de Jacksonville Jaguars onder zijn hoede kreeg zou hij de tijd krijgen om iets op te bouwen. Bijna op de helft van zijn vierde seizoen is het de vraag wat er nu precies opgebouwd is. Het leek in 2015 even de goede kant op te gaan, met een aardig presterende offense, hoewel dat niet werd omgezet in veel winstpartijen (5-11).

In 2016 zou Bradley, na het draften van drie directe versterkingen voor de defense en een niet al te zwaar programma, mee moeten kunnen doen om divisiewinst. Na TNF is die hoop zo goed als vervlogen. Met een 2-5 record lijkt het derde seizoen op rij met 10 of meer nederlagen aanstaande. Maar ook na de afgang tegen de Titans lijkt eigenaar Kahn niet van plan om zijn coach (14-41 bij de Jags) tijdens het seizoen de laan uit te sturen.

2 Spelers lijken coach laatste zetje richting de uitgang te geven

Kahn sloot maandag al aan bij een teammeeting om met spelers en coaches te spreken. Als één van doelen was om de boel daarmee op scherp te zetten, dan is dat in ieder geval niet gelukt. De eerste twee kwarten van de Jaguars in Nashville konden nog het best worden omschreven als muiterij van de spelers.

Niet alleen de score (0-27) was beschamend. De bezoekers gaven in één helft 354 yards en 20 first downs weg tegen de Titans, die nou niet bekend staan als een aanvalsmachine. De talentvolle rookies Myles Jack, Yannick Ngakoue en Jalen Ramsey waren niet in staat om Marcus Mariota en zijn aanvallende wapens te stoppen.

Vooral Ramsey had een slechte dag. Hij kondigde aan zich te revancheren voor zijn ejection tegen de Raiders, maar deed dit niet op een goede manier. Hij opende zijn wedstrijd met een 20 yard-penalty voor unnecessary roughness. In het restant van het duel was hij vooral druk met het bestuderen van de hielen van Derrick Henry.

3 Bortles roepende in de woestijn

Quarterback Blake Bortles sprak wel openlijk zijn vertrouwen in coach Bradley. Niet heel vreemd voor een speler die als rookie de kans kreeg van deze coach én zich het afgelopen jaar flink doorontwikkelde. Bortles zal echter ook merken dat hij dit jaar geen schim is van de speler die hij vorig jaar was. Hij geniet op zijn beurt echter het volledige vertrouwen van zijn coach.

Toen Bradley is de rust gevraagd werd of de quarterback gewisseld zou worden na een eerste helft met 64 passing yards was “nee” het snelle en gedecideerde antwoord. Bortles en Bradley zitten in het zelfde schuitje. Ze hebben elkaar nodig om in het zadel te blijven in Jacksonville.

De quarterback betaalde het vertrouwen van zijn coach wel enigszins terug in de tweede helft. Tegen een minder scherpe Titans-defense kwam Blake Garbage Time Bortles toch nog uit op 337 yards en 3 touchdown passes.

4 Mooie revanche van Mike Mularkey

Een van de mensen die de ontwikkelingen omtrent de coach in Jacksonville op de voet zullen volgen is Mike Mularkey. De coach van de Titans kreeg zelf maar één seizoen de kans bij de Jaguars en werd in 2012 na een 2-14 seizoen ontslagen. Kahn gaf Mularkey destijds deze woorden mee.

“Mike Mularkey is leaving our organization with my utmost respect. Mike gave the Jaguars everything he had on and off the field, and his efforts as our head coach will always be appreciated. Mike will land on his feet soon. Until then, I wish nothing but the best for Mike and his family.”

Mularkey lijkt inmiddels inderdaad goed te zijn geland, beter dan de Jaguars zelf. Door de overwinning komen zijn Titans op 4-4 en doen ze volop mee in de AFC South.

5 ‘One-two punch’

De bezetting van de running back-positie was aan het begin van het seizoen nog een vraagteken bij de Titans. Zou DeMarco Murray weer terug op niveau komen? Maakt Derrick Henry de verwachtingen waar? Na acht wedstrijden kunnen die vragen definitief met ja worden beantwoord. Murray zit op de helft van het jaar en heeft zijn seizoenstotaal aan yards van 2015 al overtroffen. Dat geldt ook voor het aantal touchdowns (7 om 8, waarvan 2 receiving).

Groot voordeel voor Murray is dat niet alles op zijn schouders komt te liggen in Tennessee. De running back kon tijdens TNF vlak voor rust met een gerust hart even naar de kant met een lichte blessure, in de wetenschap dat Henry klaar stond om hem te vervangen. Als de twee samen op het veld staan heeft de rush defense van elke tegenstander een probleem.

Ondanks de potentie van Henry (groot, sterk en snel) gaan de meeste snaps nog naar Murray die vanuit elke hoek kan scoren.

6 Mariota plaveit de weg

Murray kreeg bij zijn touchdown hulp van Marcus Mariota, die de weg vrijmaakte. De quarterback speelde veruit zijn beste wedstrijd van dit seizoen. Ondanks dat hij in het vierde kwart rust kreeg en in het derde kwart bijna volledig op de running game vertrouwde, noteerde hij 270 passing yards en 2 touchdowns.
De mooiste touchdown pass van de dag werd gevangen door Kendall Wright.

Mariota bleef verder foutloos (geen sacks, geen interceptie en 18/22 completion) waardoor zowel de passing game als de running game bij Tennessee goed draaide.

Foto: Getty Images (archief)

Ook leuk om te lezen