Tigers weten weer wat verliezen is, Reds winnen na 15 innings

Door

width="594"

De Detroit Tigers hadden al zes wedstrijden op rij gewonnen terwijl de Indians er vier op rij hadden verloren. Maar gisteren kwam aan beide reeksen een einde, de Indians lieten zien dat ze over veerkracht beschikte en wonnen dankzij een walk-off homerun met 5-4 van de Tigers.

Ondanks het verlies blijven de Detroit Tigers (27-13) wel aan kop in de AL Central met een ruime voorsprong van zeven wedstrijden op de Minnesota Twins. De Cleveland Indians (20-25) staan laatste op 9.5 wedstrijden achterstand.

Leading Off

Het was een lange avond in Washington waar de Cincinnati Reds pas na vijftien innings de wedstrijd wisten af te maken. In de negende inning verspeelde Reds-closer Aroldis Chapman een 2-1 voorsprong en vervolgens bleef het tot de vijftiende inning 2-2. Totdat Todd Frazier aan de plaat kwam te staan:

Ondanks dat de Nationals nog een run scoorde hielden de Reds het ditmaal wel vol en grepen ze een 4-3 overwinning. Roger Bernadina kwam als pinchhitter binnen de lijnen voor de winnende Reds maar ging 0-uit-1 waardoor zijn slaggemiddelde naar .128 is gezakt.

Three Strikes

* De Atlanta Braves offense kwam weer eens tot leven in de thuiswedstrijd tegen de Milwaukee Brewers. Tegen de Brew Crew kwamen ze tot vijftien hits en mede hierdoor werd er eenvoudig gewonnen met 9-3. Andrelton Simmons liet zich ook van zijn beste kant zien, de Nederlandse korte stop ging 3-uit-5 met één RBI.

* Als je met 5-0 achterstaat na één inning zakt de moed je soms al in de schoenen. Maar niet bij de Chicago White Sox, die vochten gisteren terug en wisten na een 5-0 achterstand in Kansas City alsnog met 7-6 te winnen. In de laatste inning moest er nog wel geïmproviseerd worden: closer Matt Lindstrom verliet geblesseerd de wedstrijd waardoor Scott Downs (1 out) en Jake Petricka (2 out) met zijn tweeën de klus moesten klaren. Voor de 25-jarige Petricka was het direct de eerste save uit zijn carrière.

* De Houston Astros laten zich de afgelopen tijd van hun beste kant zien. Het lelijke eendje van de American League heeft zes van haar laatste acht wedstrijden gewonnen inclusief de wedstrijd van vannacht die met 5-2 werd gewonnen van de Los Angeles Angels. Aan de basis van de overwinning stond werper Dallas Keuchel die in 8.2 inning slechts twee runs op gaf, beiden kwamen pas in de negende inning waardoor Keuchel net niet de wedstrijd af kon maken.

Seventh Inning Stretch

Khris Davis verliest zijn handschoen wanneer hij een bal wilt vangen:

Een aardig staaltje teamwork tussen White Sox-spelers Ronald Belisario en Marcus Semien:

En de Reds kwamen tot twee keer toe goed weg, één keer redde Billy Hamilton de wedstrijd en ook Brandon Phillips had een uiterst belangrijke out:Scoresheet

Chicago White Sox (22-24) @ Kansas City Royals (22-22), 7-6
Cincinnati Reds (20-23) @ Washington Nationals (23-21), 4-3, na vijftien innings
Detroit Tigers (27-13) @ Cleveland Indians (20-25), 4-5 na tien innings
Milwaukee Brewers (27-18) @ Atlanta Braves (24-19), 3-9
Houston Astros (17-28) @ Los Angeles Angels (24-20), 5-2

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen