Duncan, Spurs vallen Thunder aan en pakken Game 1

BannerPlayoffs

Tim Duncan scoorde 21 van zijn 27 punten in de eerste helft en leidde de San Antonio Spurs naar een 122-105 overwinning op de Oklahoma City Thunder in Game 1 van de Western Conference Finals. De ploeg van coach Gregg Popovich maakte dankbaar gebruik van het gemis van Serge Ibaka onder het bord. De Spurs scoorden maar liefst 66 punten in the paint met een schotpercentage van 57,5 procent.

Tony Parker, die zichtbaar geen last had van zijn hamstring, was goed voor veertien punten en twaalf assists. Ondanks dat San Antonio domineerde in de eerste helft, lukte het OKC om in het derde kwart terug te komen in de wedstrijd. Met 4:43 te gaan op de klok gingen de bezoekers zelfs met 78-77 aan de leiding. Vervolgens namen de Spurs het heft in handen en scoorden 45 punten in de laatste zestien minuten tegenover 27 van de Thunder.

Kevin Durant en Russell Westbrook scoorden respectievelijk 28 en 25 punten voor de Thunder, maar het duo kreeg weinig hulp van de overige drie basisspelers. Nick Collison (verving Ibaka in de line-up), Thabo Sefolosha en Kendrick Perkins kwamen niet verder dan vijf punten, dertien rebounds en één assist.

Danny Green schoot 4-uit-5 van downtown voor de Spurs en speelde uitstekende D.

Duncan, Parker en Ginobili op gelijke hoogte met het legendarische trio van de Lakers.