Davis vs. Doncic, vintage Tony Parker

VRIJDAG 28 DECEMBER

PARKER BEHOEDT HORNETS VOOR COMEBACK

Voor de tweede keer in drie dagen stonden de Charlotte Hornets en de Brooklyn Nets tegenover elkaar. Woensdag werd het na twee verlengingen in Brooklyn 132-134 voor de Nets, vannacht wonnen de Hornets binnen de reguliere speeltijd met 87-100.

Charlotte begon fantastisch aan de wedstrijd en stond na 5 minuten met twintig punten voor. Jeremy Lamb en Cody Zeller waren in de eerste helft niet te stoppen voor de Nets. Lamb scoorde 19 punten in de eerste helft, scoorde tevens 19 punten in de gehele wedstrijd, en Zeller scoorde 12 punten en pakte acht rebounds.

Aan de hand van Shabazz Napier, die lang geen deel uitmaakte van de rotation van coach Kenny Atkinson, kwamen de Nets terug in de wedstrijd. De kleine point guard scoorde 11 punten in evenveel punten en bracht de achterstand terug van 15 naar vijf punten. Desondanks werd Napier er uit gehaald voor Spencer Dinwiddie, die voor het eerst in 29 wedstrijden niet meer dan tien punten vanaf de bank scoorde.

Bij Charlotte was het niet Kemba Walker, maar Tony Parker die de Hornets naar de zege leidde. De Fransman speelde een fenomenaal slotkwart en was werkelijk niet te stoppen voor de Nets. De ervaren point guard scoorde 17 punten in het laatste kwart en bezorgde de Hornets zodoende de zege.

DAVIS VERSLAAT DONCIC IN TITANENSTRIJD

Het gaat dit jaar beter van verwacht voor de Dallas Mavericks, terwijl de New Orleans Pelicans het minder goed doen dan verwacht. Desondanks wisten de Pelicans in de thuiswedstrijd de Mavericks te verstaan. In een zeer spannende wedstrijd werd het 112-114.

De Mavericks begonnen sterk aan de wedstrijd en liepen uit naar een voorsprong van 15 punten. Luka Doncic was goed voor 18 punten in de eerste helft en leidde de Mavericks door de eerste helft. Dankzij de 22 punten van Anthony Davis bleven de Pelicans in de wedstrijd.

In de tweede helft nam Davis de regie over met 26 punten en 11 rebounds. De Pelicans kwamen terug in de wedstrijd en stonden met 30 seconden te gaan zelfs op voorsprong. Doncic, die al zeven driepunters had raak geschoten, werd heel goed verdedigd bij de laatste aanval waardoor de Mavericks moesten improviseren in hun laatste aanval. Dallas kreeg geen schot meer los en greep naast de overwinning.

HAWKS VERLIEZEN BIJNA NA VOORSPRONG

Het is dit jaar in de NBA bijna een trend te worden om een grote voorsprong weg te geven. De Atlanta Hawks stonden halverwege het tweede kwart voor met 22 punten, maar desondanks werd de wedstrijd pas beslist in de verlenging.

De Hawks schoten heel goed, terwijl de Timberwolves moeite hadden om te scoren. Zes spelers van de Hawks scoorden minimaal tien punten. Daarnaast waren Dwayne Dedmon en John Collins ook nog goed voor 13 en 10 rebounds en gaf Trae Young 11 assists. Echter vocht Minnesota zich goed terug in de tweede helft. Karl-Anthony Towns, die 31 punten scoorde en 19 rebounds pakte, leidde samen met Robert Covington de Timberwolves terug in de wedstrijd.

In de verlenging waren het vooral de driepunters van de rookies Trae Young en Kevin Huerter die de Timberwolves de das om deden. Atlanta won uiteindelijk met 120-123.