Team USA laat niets heel van Tunesië

Team USA heeft zijn tweede duel op de Olympische Spelen zeer eenvoudig in winst omgezet. De mannen van coach K lieten niets heel van het arme Tunesië en zegevierden met 110-63. Het verschil had makkelijk hoger uit kunnen vallen als USA de verdedigende taken iets serieuzer had genomen, zeker in de eerste helft. Carmelo Anthony en Kevin Love eindigden de wedstrijd met 16 punten ieder. LeBron James speelde achttien minuten mee en Kobe Bryant kwam slechts negen minuten in actie.

Na een ongeïnteresseerd begin werden na zeven minuten alle starters door coach Krzyzewski naar de kant gehaald. Uiteindelijk werd het eerste kwart nog wel gewonnen met 21-15, maar de NBA-sterren oogden allesbehalve geïnspireerd. In het tweede kwart werd het niet veel beter. Pas na rust gingen de spelers van Team USA een versnellinkje hoger spelen. Verdedigend was het nog steeds niet geweldig wat ze lieten zien, maar Tunesië werd langzaam moe en er kwam aanvallend een hoop ruimte voor de Amerikanen. Dit leidde tot een reeks spectaculaire dunks en toen ook eindelijk de driepunter viel, kwam Tunesië er geen moment meer aan te pas.

Het uiteindelijke verschil van 47 punten deed Dream Teamesque aan. Natuurlijk komt dit Team USA in de verste verte niet in de buurt wat betreft uitstraling, maar met iets meer focus had het verschil ook boven de zestig punten uit kunnen komen (het Dream Team won zijn eerste wedstrijd in 1992 tegen Angola met 68 punten verschil). Dit niemendalletje zit erop, maar een volgende wacht al. Donderdag staat het duel tegen Nigeria op het programma.

Ondanks dat Tunesië niets had in te brengen, was de prestatie van Ben Romdhane wel noemenswaardig. Een knappe dunk door het centrum van de  Amerikaanse defensie bezorgde een glimlach op het gezicht van Kobe Bryant. En zijn uiteindelijke statline, 22 punten, 11 rebounds en 4 assists, mocht er wezen.

Frankrijk

Voor de wedstrijd van Team USA had Frankrijk verrassend gewonnen van Argentinië. In een slordig duel liepen de Argentijnen constant achter de feiten aan en moesten, ondanks de 26 punten van Manu Ginobili, hun meerdere erkennen in de Fransen: 71-64. Tony Parker, Ginobili´s teamgenoot bij de San Antonio Spurs, zorgde ervoor dat Frankrijk de voorsprong in het vierde kwart niet meer uit handen gaf.