Team USA en Spanje winnen overtuigend

DeMarcusCousins

Team USA heeft ook de vierde wedstrijd op het WK gewonnen. In Bilbao werd de Dominicaanse Republiek met 106-71 verslagen. Amerika is nu zeker van de eerste plaats in de poule. DeMarcus Cousins speelde geweldig en noteerde dertien punten, zes steals, vijf rebounds en twee assists. Ook Spanje won gemakkelijk. In Granada hadden de Spanjaarden geen problemen met Frankrijk. Het werd 88-64.

Lees hier hoe Team USA ook Nieuw-Zeeland versloeg.

Amerika begon stroef aan de wedstrijd en had aan het eind van het eerste kwart maar een voorsprong van drie punten. Naarmate de wedstrijd vorderde kwamen de Amerikanen steeds beter in hun spel en bij de rust was de stand dan ook 56-41 in het voordeel van Team USA.

In de tweede helft speelde het team van coach Mike Krzyzewski een stuk beter. Zo noteerde het team bijvoorbeeld een run van 22-0. Uiteindelijk zouden de Amerikanen er opnieuw in slagen om meer dan honderd punten te scoren en dus blijven zij het meest scorende team op het WK. Team USA maakt gemiddeld 104 punten per game.

Statistieken
Team USA schoot opnieuw een goed field goal percentage met 56,4 procent (44/78). Wel zorgden de driepunters opnieuw voor wat problemen. Amerika raakte maar zes van de 21 schoten (28,6%) van achter de driepuntlijn. De Dominicaanse Republiek noteerde een field goal percentage van 39,4 procent (28/71).

DeMarcus Cousins
DeMarcus Cousins speelde een goede wedstrijd. Hij noteerde dertien punten, zes steals, vijf rebounds en twee assists in maar twaalf minuten. Kenneth Faried scoorde de meeste punten voor de Amerikanen met 16 punten. Hij had daarnaast zes rebounds.

DeMar DeRozan scoorde elf punten, maar had daarnaast de meeste turnovers met vijf. Anthony Davis was verdedigend heel erg belangrijk voor Team USA. Hij noteerde vijf blocks en zeven rebounds. Daarnaast had hij net als James Harden tien punten. Curry was de beste aangever. Hij gaf zeven assists.

James Feldeine was de beste man aan de kant van de Dominicaanse Republiek. Hij scoorde vijf punten, pakte zes rebounds en gaf vier assists. Victor Liz scoorde vijftien punten en was de topscorer.

Spanje
Naast Team USA won ook Spanje voor de vierde keer dit WK. In Granada werd Frankrijk erg gemakkelijk verslagen. Het werd 88-64. Marc Gasol was met zeventien punten en zes rebounds de beste man van het veld. Ook Pau Gasol speelde goed. Hij noteerde vijftien punten en vier rebounds. Juan Navarro (14), Serge Ibaka (10) en Sergio Llull (10) hadden ook dubbele cijfers.

RickyRubio

Ricky Rubio (23) speelde tegen Frankrijk zijn honderdste wedstrijd voor Spanje

Volgende wedstrijd
Beide landen spelen vandaag hun laatste poulewedstrijd. Team USA neemt het om 17:30 (Nederlandse tijd) op tegen Oekraïne. Spanje speelt om 22:00 tegen Servië.