NBA Recap: Bulls, Warriors breiden voorsprong uit

Door

JimmyButlerGY
Vannacht twee wedstrijden, te beginnen met de Milwaukee Bucks die hun 1-0 achterstand op de Chicago Bulls teniet wilden doen.

Bucks’ coach Jason Kidd zei na de nederlaag in game 1 dat zijn team moet begrijpen dat volwassen spel verlangd wordt in de playoffs. Vannacht probeerde Milwaukee haar huid duur te verkopen, maar waarschijnlijk niet op de wijze die Kidd die voor ogen had; het regende technical fouls en er viel één ejection te noteren.

Het fysieke vuurwerk nam al vroeg in het tweede kwart een aanvang. Bucks’ center John Henson liep Aaron Brooks omver, om vervolgens provocerend boven de gevallen Bulls guard te staan. Dat vonden Joachim Noah en Jimmy Butler dan weer niet zo leuk. O.J. Mayo bemoeide zich namens de Bucks met het opstootje:

Henson, Noah, Butler en Mayo kregen alle vier een technical foul toegewezen. Brooks kreeg slechts een personal foul voor obstructie.

Het geëmmer was daarmee nog niet voorbij. Zaza Pachulia ontving vier minuten voor het einde een technical foul vanwege een gemene elleboogstoot op Nikola Mirotic. Daar het Zaza’s tweede technical was, werd hij er automatisch uitgestuurd. Ook Mirotic ontving een technical, vanwege zijn reactie, wat het wedstrijdtotaal op liefst zeven technical fouls bracht.

Dan naar het wedstrijdverloop, dat in Chicago haast bijzaak leek. Milwaukee bleek richting de slotfase tekort te komen om de Bulls bij te benen. 31 punten voor Jimmy Butler en goed spel van de almaar verbeterende Derrick Rose – vijftien punten, negen assists, zeven rebounds – werden er teveel aan voor de Bucks: 82-91. Donderdag volgt game drie.

Pelicans-Warriors
Dan naar de Oracle Arena, waar een stuk meer te genieten viel. De Pelicans verloren hun eerste wedstrijd van de Warriors maar moeten toch hoop uit de nederlaag geput hebben, want ook vannacht toonden zij zich een taaie tegenstander.

Anthony Davis kon zijn coach met 26 punten en tien rebounds een double-double voorleggen, terwijl teamgenoot Eric Gordon met 23 punten een duit in het zakje deed.
Uitblinkers voor de Warriors waren zoals gebruikelijk Klay Thompson (26 punten) en Steph Curry (22 punten, zes assists).

In de beginfase nam het team uit New Orléans zelf het heft in handen en de Warriors stonden al snel op een achterstand van dertien punten. Dankzij een sterk tweede kwart – Golden State maakte daarin 38 punten – konden zij halverwege toch van een kleine voorsprong genieten: 55-52.
Lang bleef het gelijk opgaan, tot de Warriors met 5:33 op de klok een 7-2 run begonnen. Een And-One van Thompson op anderhalve minuut van het einde bleek de definitieve nekslag voor Anthony Davis en co. Eindstand: 97-87 voor de ploeg uit Californië.

Foto: Getty Images

3 Reacties
 1. Bahadir 8 jaar ago

  Jimmy G. Buckets!

  • Yoran 8 jaar ago

   Enige probleem is die 46 minuten

   • Bahadir 8 jaar ago

    Het feit dat Butler zoveel minuten maakt is simpelweg vanwege het feit dat hij een droomspeler is om op te stellen voor elke trainer. Hij doet namelijk alles goed tot zeer goed.

    Butler kan zowel offensief als defensief ontzettend veel bijdragen. Hij toont iedere possession 100% inzet, slaat zelden ‘plays’ over en is een elite perimeter verdediger.

    Daarnaast geeft hij je ook erg veel op offensief vlak. Hij beschikt over een goede jumper en kan als zijn schot niet valt ook vrije worpen afdwingen door te ‘driven’.

    Ik kan nog wel even doorgaan met wat hij nog meer goed doet, maar ik denk dat ik mijn punt wel heb gemaakt.

    Het komt er gewoon op neer dat Butler een droom is voor elke trainer, vanwege zijn veelzijdigheid. Het feit dat hij de vele minuten aan kan werkt dan ook alleen maar motiverend voor een trainer om hem zoveel te laten spelen.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen