Stephen Curry nu al vervloekt?

Door

Eerdere schreven we al een mooie serie genaamd de ‘Vloek der blessures’ waar potentiële supersterren nooit het maximale uit hun NBA carrière hebben kunnen halen als gevolg van het nodige blessureleed. Hoewel Stephen Curry met een leeftijd van slechts 24 lentes onmogelijk in de categorie Grant Hill of Penny Hardaway geplaatst kan worden, lijkt ook zijn potentie om een topper te worden nu al in gevaar als gevolg van een bijzonder onwelwillende enkel.

De speler van de Golden State Warriors die in 2009 door de Warriors als zevende werd gedraft, kampt al geruime tijd met enkelproblemen waarvan het soms lijkt alsof deze alleen maar erger worden. In zijn rookie jaar kwam de zoon van voormalig NBA-speler Dell Curry tachtig keer binnen de lijnen waarin hij gemiddeld bijna achttien punten liet aantekenen. In de verkiezing van Rookie of the Year hoefde Steph Curry alleen Tyreke Evans voor zich te dulden.

Ook in zijn tweede jaar stond Curry met 74 keer bijna alle duels binnen de lijnen. Afgelopen seizoen ging het echter helemaal mis voor Curry. Door aanhoudende klachten aan zijn enkel speelde Curry slechts 26 van de 66 wedstrijden in de reguliere competitie. Voor de start van het vorige seizoen liet Curry zich al opereren aan zijn rechterenkel waarna een tweede operatie volgde in april. In 26 duels wist hij gemiddeld bijna vijftien punten per wedstrijd te maken en deelde hij ruim vijf assists uit. Door zijn fysieke gesteldheid speelde hij beduidend minder. Kwam hij in zijn eerste twee seizoenen nog tot zo’n 35 minuten per wedstrijd, het afgelopen seizoen kreeg Curry slechts 28 minuten toebedeeld van zijn nieuwe coach Mark Jackson.

En na het voor Curry dramatische voirg jaar lijkt Steph nu tijdens het pre-season in de problemen te komen. In de gewonnen wedstrijd tegen de Portland Trailblazers was het weer raak. Curry werd geraakt door Wesley Matthews waarna zijn enkel omzwikte. De guard van de Warriors verliet het veld en verdween naar de kleedkamer om even later weer terug te keren. Curry probeerde opnieuw binnen de lijnen te komen maar werd tegengehouden door zijn coach Mark Jackson. Deze liet direct weten dat Curry uit voorzorg niet meer in actie zal komen gedurende het pre-season. In onder staande afbeelding zien we hoe de enkel waaraan Curry reeds geopereerd is omzwikt.

Stephen Curry zit midden in de onderhandelingen over een nieuw contract, maar die zijn echter even in de ijskast gezet tot na de pre-season waarna de Warriors de situatie opnieuw zullen bekijken. Ondertussen doen de organisatie uit Oakland en de speler er alles aan om duidelijk te maken dat het niet om een zware blessure gaat. Gezien de geschiedenis van Curry en het huidige salaris van vier miljoen dollar per jaar zouden de Warriors zichzelf enorm in de voet schieten wanneer zij Curry laten bijtekenen. Maar met het vertrek van Monta Ellis, afgelopen seizoen naar de Milwaukee Bucks, lijken de Warriors opeens niet zoveel keus te hebben.

Ook leuk om te lezen