Marchand past speelstijl niet aan na schorsing

Door

Tijdens de Stanley Cup rematch werd Brad Marchand uit de wedstrijd gestuurd na een als Clipping-beoordeelde hit op Sami Salo, maar de 5 wedstrijden schorsing die hij hiervoor kreeg zullen hem er niet toe verleiden om zijn speelstijl aan te passen. Toch zijn er meerderen die vinden, dat Marchand het wel eens wat rustiger aan zou mogen doen.

 

Marchand zelf vindt dat hij zichzelf enkel beschermt en had deze ‘zware straf’ niet verwacht. Marchand moet 5 wedstrijden toekijken en daarnaast is hem door de NHL een boete opgelegd van $150.000,-. “Ik ben een beetje teleurgesteld. Ik had niet verwacht dat ik zoveel wedstrijden moest toekijken als ik nu geschorst ben. Maar dit is het besluit en daar moeten we het mee doen.”

 

“Maar ik ga mijn speelstijl er niet door veranderen. Het is mijn spel om hard te spelen en ik blijf hard spelen. Uiteindelijk moet ik mezelf ook beschermen, dat doet iedereen in deze competitie. Dat verandert niets aan mijn speelstijl.”

 

President Cam Neely van de Boston Bruins is daar blij mee. “Ik denk dat de actie van Marchand een intuïtieve was, in mijn ogen is Brad geen speler die moedwillig anderen iets aan wil doen.”

 

Vancouver Canucks-coach Alain Vigneault denk daar heel anders over. “Er komt een dag dat iemand hem de waarheid gaat vertellen. Dat iemand denkt: tot hier en niet verder. Marchand speelt om anderen te blesseren en als de NHL hier niet tegen ingrijpt, dan doet iemand anders dat wel.”

 

De coach van de Boston Bruins, Claude Julien, denkt daar dan weer heel anders over. “Brad probeert zichzelf genoeg te verbeteren, daar ga ik het niet nog een keer met hem over hebben. Daar hebben we het al eens over gehad en hij weet hoe ik er over denk. Hij verstopt zich niet en loopt niet weg voor zijn fouten. Daarnaast weten we ook dat zijn spel op het randje hem tot een goede speler maakt.”

 

Ook aanvoerder Zdeno Chara wil de speelstijl van zijn team niet veranderen. “We accepteren de genomen beslissing en gaan verder. We weten dat de harde speelstijl bij onze identiteit als team hoort en we zijn niet van plan om hier iets aan te veranderen. We willen hard blijven spelen.”

 

En ook de hoofdrolspeler zelf wil absoluut geen andere speelstijl aannemen. “We hebben veel fysiek sterke spelers en hebben daar al een Stanley Cup mee gewonnen. Sommige mensen vinden onze speelstijl misschien niet leuk, maar dit is onze speelstijl en die gaan we niet veranderen omdat mensen deze speelstijl niet leuk vinden.”

De NHL legt in het onderstaand filmpje nog een keer uit waarom het tot deze straf is gekomen:

Foto: http://mit.zenfs.com/

Ook leuk om te lezen