Stanley Cup Update #33: Lightning al in de problemen

Door


Vier teams zijn nog in de race voor de Stanley Cup. De Conference-finales zijn onderweg en hier houden we je dagelijks op de hoogte van alle ontwikkelingen.DE HEADLINES

De snelle tegentreffer van Tom Wilson kwam de Tampa Bay Lightning nog wel te boven. De goals van Lars Eller en Evgeny Kuznetsov in de slotminuut van de tweede periode bleken de knock-out. Washington heeft de zaken goed voor elkaar in deze Conference-finale. Alex Ovechkin heeft het op z’n heupen, Kuznetsov is belangrijk en Braden Holtby piekt ook op het juiste moment. De Capitals lijken in de eerste twee wedstrijden simpelweg sneller en sterker dan de favoriete Bolts. Tampa Bay kwam weliswaar beter voor de dag dan in Game 1, maar had de power play nodig om tot scoren te komen. Nikita Kucherov wacht nog op z’n eerste goal in deze serie en in de slotfase werd duidelijk dat de Rus gefrustreerd over het ijs gaat. De goalgetter schopte een tegenstander en kreeg twee minuten voor Unsportsmanlike Conduct.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

CAPITALS LEIDEN SERIE: 2-0

De opdracht voor de Tampa Bay Lightning is simpel. Steven Stamkos en de zijnen moeten dinsdagnacht (02.00 uur CEST) winnen om nog enigszins zicht te houden op de Stanley Cup. Dat twee nederlagen in thuiswedstrijden niet het einde van de wereld is, bewezen de Washington Capitals al deze play-offs. Ze begonnen in de eerste ronde met twee verliespartijen tegen de Columbus Blue Jackets, maar daarna kwam alles goed. Of Nicklas Backstrom in actie komt in Game 3 is onduidelijk. Zonder de geblesseerde Zweed redden de Caps zich echter ook wel.

Coverfoto: Ricky Carioti/The Washington Post

Ook leuk om te lezen