NBA Playoffs Update #29 – Celtics domineren Cavs in game 1

De laatste stap voor de NBA Finals is dan daar. We zetten dagelijks de hoogtepunten van de NBA Playoffs even voor je op een rijtje, zodat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

CELTICS VERNEDEREN CLEVELAND

DE HEADLINES

De Boston Celtics hebben uitstekende zaken gedaan in de eerste wedstrijd van de Eastern Conference Finals. De verwachtingen waren hooggespannen en de Celtics waren degene die het waar wisten te maken. Na een bizar goede eerste helft stonden de mannen van Brad Stevens al met 26 punten voor. De grootste voorsprong van de eerste helft was zelfs 28 punten. Na twee kwarten hadden Jaylen Brown en Al Horford dubbele cijfers: Brown had er 18 en Horford had er 14.

Maar het waren niet alleen die twee spelers die het goed deden. De Celtics schoten 60% van het veld na 24 minuten. Aan de kant van Cleveland waren Kevin Love en LeBron James enigszins op stoom met respectievelijk acht en zeven punten. De Cavaliers schoten maar 31.9% en schoten geen enkele driepunter raak. Na twee kwarten stond het zodoende al 61-35 in het voordeel van Boston.

In het derde kwart kwam Cleveland meer tot leven. Ze schoten drie van hun acht driepunters raak en scoorden 29 punten, waar de Celtics er maar 17 scoorden. Na drie kwarten was de stand zodoende 78-64 en gloorde er enige hoop voor Cleveland.

Het vierde kwart begon echter net als het eerste kwart: dominantie voor de Celtics. Met een 7-0 run binnen een minuut was het verschil alweer 21 punten. De Cavaliers probeerden het nog wel maar dichterbij dan zeventien punten kwamen ze niet. Met nog vijf minuten te gaan in het vierde kwart was het tijd voor de bench-players van beide teams om te laten zien wat ze konden. De eindstand werd uiteindelijk 108-83.

Hoofdrollen bij de Celtics waren voor Jaylen Brown, Al Horford en Marcus Morris. Ze waren in totaal goed voor 64 punten en 22 rebounds. Bij de Cavaliers waren het LeBron James en Kevin Love met 15 en 17 punten. LeBron James had daarentegen wel zeven turnovers.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

In de nacht van dinsdag op woensdag om half 3 spelen de Celtics hun tweede thuiswedstrijd. Ze proberen dan natuurlijk ook die wedstrijd te winnen om zo met een gerust hart naar Cleveland te gaan.

Coverfoto: Winslow Townson / USA Today Sports