Florida verdienen thuisvoordeel terug met uitoverwinning

Dagelijkse updates over de belangrijkste wedstrijden met highlightsvideo’s, niet te missen feiten en nieuwtjes en de uitslagen van alle wedstrijden. Dat is NHL Under Review.

Een drie doelpunten voorsprong nemen is iets wat in de serie tussen de New Jersey Devils en de Florida Panthers keer op keer weer terug komt. In de eerste wedstrijd namen de Devils die voorsprong, zij wonnen. In de tweede wedstrijd namen de Panthers die voorsprong, ook zij wonnen. In game 3 namen de Devils wederom drie doelpunten voorsprong, maar deze keer waren de Panthers uiteindelijk de sterkste: 4-3.

Stormachtig

De eerste periode begon met een stormachtig begin van de New Jersey Devils. Al binnen zeven minuten stond een 0-3 voorsprong op het bord, waarmee de Devils vast een voorschot leken te nemen naar een 2-1 voorsprong in de series. De Panthers haalden alvast doelman Theodore van het ijs en vervingen hem voor Scott Clemmensen.

Maar de Devils gaven die riante voorsprong toch uit handen. Na een kwartier spelen hervonden de Panthers zich. In de laatste vijf minuten van de eerste periode en de eerste tien minuten van de tweede periode scoorden de Panthers vier doelpunten. De stand stond daarmee op 4-3 en er was nog een halve wedstrijd te spelen.

Storm voor de stilte

In die andere helft wedstrijd speelden ook de Devils met hun tweede doelman, Johan Hedberg. Martin Brodeur was na de 3-3 van het ijs gehaald. Brodeur stopte negen schoten van de twaalf die op hem afgevuurd werden.

De tweede doelmannen lieten in de halve wedstrijd die zij samen op het ijs stonden zien dat hun team op ze kan rekenen als het nodig is. Clemmensen hield in de 53 minuten die hem gegund waren zijn doel schoon, Hedberg moest alleen de beslissende 4-3 toestaan in zijn 36 minuten.

Daarmee komt de tussenstand in de serie op 2-1, in het voordeel van de Florida Panthers. Zij hebben na deze uitoverwinning hun thuisvoordeel herwonnen. De Panthers spelen game 5 en 7 nog thuis, de Devils spelen game 4 en 6 nog thuis.

Highlights:
Florida Panthers (3) – New Jersey Devils (6)

Aankomende nacht staan er in de Eastern Conference twee wedstrijden op het programma. De New York Rangers gaan op bezoek bij de Ottawa Senators, de Rangers hebben een 2-1 voorsprong in handen. De wedstrijd begint om 01:30 Nederlandse tijd.

De Pittsburgh Penguins gaan om diezelfde tijd op bezoek bij de Philadelphia Flyers. Zonder de geschorsten Neal, Asham en Adams zullen zij vechten tegen uitschakeling; de Flyers hebben een 3-0 voorsprong in handen.