Rams bezorgen Cardinals eerste nederlaag

De St. Louis Rams hebben op Thursday Night Football voor het oog van de hele natie de Arizona Cardinals de eerste nederlaag van het seizoen bezorgd, 17-3. De Cardinals, die met hun ongeslagen status als favoriet naar St. Louis waren afgereisd, hebben geen moment in de wedstrijd gezeten en waren vooral offensief onmachtig tegen de pass rush van St. Louis.

Einde van een reeks
De Rams begonnen de wedstrijd met balbezit en quarterback Sam Bradford besloot deze eerste drive met een 7-yard touchdown-pass op tight end Lance Kendricks. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en zelfs middels een field goal in het tweede kwart en een laatste touchdown van wide receiver Chris Givens gestaag uitgebouwd. Zo beëindigden de Rams een serie van acht thuiswedstrijden die ze op rij verloren van Arizona. Aanvallend maakten de Cardinals helemaal niks klaar in de Edward Jones Dome. De Cardinals, die eerder dit seizoen nog verrassend zowel de New England Patriots als de Philadelphia Eagles versloegen kwamen tegen de Rams niet verder dan één field goal.

Blessures
De Cardinals verloren vannacht meer dan alleen de wedstrijd. Vroeg in het vierde kwart kwam running back Ryan Williams hard in aanraking met Rams’ safety Darian Stewart en lag even roerloos op het veld. Gelukkig kon hij nog wel op eigen kracht naar de kleedkamer lopen. Over de ernst is nog niet veel bekend. Aangezien ook running backs Beanie Wells en LaRod Stephen-Howling al in de lappenmand zaten zijn running backs momenteel erg dun gezaaid in Arizona.

Ook de Rams zijn niet ongeschonden uit de strijd gekomen. Hun leading receiver Danny Amendola, blesseerde zijn schouder en hoewel de ernst van de blessure nog niet helemaal duidelijk is, heeft het er de schijn van dat hij er voor langere tijd uit ligt. Het is zuur dat dit juist Amendola moet overkomen, hij miste ook het grootste deel van seizoen 2011 vanwege een elleboogblessure.

Pass rush
Het geheim van het succes voor de Rams lag deze wedstrijd in de pass rushing. De hele wedstrijd lang joegen ze Cardinals quarterback Kevin Kolb niet alleen op, Kolb kreeg ook hit na hit te verduren en mede hierdoor completeerde hij slechts 28 van zijn 50 pass attempts. Het duurde zeker tot halverwege het vierde kwart voor de Cardinals een fatsoenlijke drive konden neerzetten. In het zicht van de endzone strandde de aanval echter na een offensive pass interference call en zat de wedstrijd definitief in het slot.