NBA Nieuwsbulletin: Garnett en Pierce naar Brooklyn?

Door

Het seizoen is afgelopen en de NBA richt zich op dit moment helemaal op de Draft van vanavond. Toch gebeuren er nog allerlei dingen rondom de grootste en beste basketbalcompetitie ter wereld. Spelers wisselen van club, coaches worden ingehuurd en dat is nog maar het begin van wat er speelt in het off-season van de NBA. Hieronder een opsomming van het belangrijkste nieuws vandaag.

Brooklyn Nets v Boston Celtics

Garnett en Pierce naar Nets?

Yahoo! Sports meldt dat de Boston Celtics en Brooklyn Nets gesprekken voeren over een mogelijke trade die Kevin Garnett en Paul Pierce naar Brooklyn zou sturen.

In ruil voor Garnett en Pierce zouden de Nets onder meer Kris Humphries, Gerald Wallace en drie 1st round draftpicks richting Boston sturen.  Hoewel de deal nog alles behalve in kannen en kruiken is, meldt Yahoo! Sports reporter Adrian Wojnarowski dat de teams serieuze gesprekken voeren en dat het spelerspakket zelfs zou kunnen worden uitgebreid. 


New York Knicks v Detroit Pistons

Coaching staff Kidd rond

Als Garnett en Pierce komend seizoen naar Brooklyn vertrekken zien ze een bekend gezicht op de bank zitten. Lawrence Frank wordt in Brooklyn namelijk assistent van nieuwbakken hoofdcoach Jason Kidd. Frank coachte de Nets al eerder van 2004 tot 2010 en werd daarna assistent van Doc Rivers in Boston. De 43-jarige oefenmeester was de afgelopen twee seizoenen nog coach van de Detroit Pistons.

Frank is precies de ervaren assistent die Brooklyn zocht om hun beginnende coach bij te staan. De andere twee assistenten die Kidd dit jaar zullen ondersteunen zijn Eric Hughes en Roy Rodgers. Hughes werkte al eerder met zijn nieuwe baas. Tijdens Kidds freshman seizoen aan de University of California was Hughes assistent coach.


dwight-howard-stay-with-lakers

Howard boos op fans Lakers  

De kans dat Dwight Howard ook nog volgens seizoenv oor de Los Angeles Lakers speelt, lijkt weer een beetje minder geworden. Lakersnation zou van een bron hebben gehoord dat Dwight Howard de Lakersfans “the most unappreciative group of people ever” heeft genoemd. Dat meldt het Lakersblog donderdag.

En dat terwijl de Lakers net deze actie op touw hadden gezet. Rond L.A. hangen zes (of zeven) van deze enorme billboards om D12 voor de Lakers te behouden.

dwight-howard-stay-with-lakers-2

Of dat gaat lukken is nog maar de vraag. De negatieve berichten stapelen zich namelijk op. Eerder waren er al de berichten dat Howard niet bij de Lakers wilde blijven omdat het systeem van coach Mike D’Antoni hem niet zou aanstaan.

 

(Foto’s Getty Images)

Ook leuk om te lezen