SportAmerika Football Pool: Een nieuw leiderstrio staat op

Door

Jets Cowboys - Robert Deutsch-USA TODAY Sports

We zijn zes weken ver in de SportAmerika Football Pool en een nieuwe naam meldt zich aan de top van het klassement. Onze eigen Luuk Dokter mengt zich in een top drie dat ook nog Mike Wijnen en Timo Geleijnse bevat. Tobias Kapelle zijn we voorlopig even kwijt aan de top. Hij viel terug tot plaats zeven. De verschillen blijven echter zeer klein. Zo ligt nummer 90 “slechts” 15 punten achter op de leiders. Met nog meer dan een half seizoen te gaan, blijft alles dus speelbaar! De weekwinnaar deze week was Remco Theunissen met 11 goede voorspellingen.

OPNIEUW WEINIG DUBBELE CIJFERS

Er vielen opnieuw wat verrassingen te noteren afgelopen weekend, wat weer voor ietwat lagere scores zorgde. De Chargers verloren wederom, deze keer tegen een third string quarterback en de Pittsburgh Steelers. De Cardinals wonnen voor de tweede week op rij, de Texans gingen winnen bij de Chiefs en de Jets namen verrassend de maat van de Dallas Cowboys. Deze laatste wedstrijd werd door slechts vier deelnemers goed voorspeld: Coert Smit, Dany Vrijsen, Jasper Spanja en Paul Buurman. Het verlies van de Chargers werd door slechts drie deelnemers goed voorspeld. Nieuwe leider Luuk Dokter had het goed, alsook medeleider Remco Van Oye en opnieuw Coert Smit.

De redactie deed het deze week prima met de upsets. Zowel Ton als Luuk hadden het juist met respectievelijk de Jets en de Cardinals. Dat Ton het aandurfde om de Jets te kiezen, verdient zonder meer alle lof! Zonder tussenkomst van de scheidsrechters had ook Toon zijn Lions-voorspelling trouwens helemaal goed gehad. Week 7 wordt opnieuw lastig om te voorspellen. De Lions en de Vikings liggen met elkaar in balans, de Ravens en Seahawks zullen het spannend maken en zowel de Titans als de Chargers hebben heel wat goed te maken in hun onderlinge match-up. Er kunnen deze week zonder twijfel verschillen gemaakt worden!

WEEK 6

Top 25 na week 5

REDACTIE UPSETS

Ton de Vries: de Raiders verslaan de Packers

De Oakland Raiders zijn verrassend goed gestart aan het seizoen en staan na zes weken te pronken met een record van 3-2. Ze werken momenteel een gruwelijke roadtrip af, met maar liefst vijf uitwedstrijden op een rij (technisch gezien waren ze in Londen het “thuisteam”). Nu leidt de reis naar Green Bay, waar Aaron Rodgers en de Packers wachten. De Packers staan 5-1 en presteren ver boven de verwachtingen. Toch zijn de Raiders niet kansloos. Offensief vallen de Packers-spelers als vliegen. Mogelijk mist Rodgers komende zondag zowel Davante Adams, Geronimo Allison en tight end Jimmy Graham. Veel targets blijven er op die manier niet over. Mocht het zo ver komen, dan kunnen de Raiders hier optimaal van profiteren en hun stuntreeks verderzetten.

Toon Aerts: de Colts verslaan de Texans

De Texans hebben heel wat momentum na overwinningen tegen de Falcons en de Chiefs. Vooral offensief lijkt het allemaal in elkaar te klikken voor de Texans. Maar ook de Colts kunnen pronken met een overwinning tegen de Chiefs en ze zullen frisser zijn na een bye-week. Het plotse afscheid van Andrew Luck heeft het team een onverwachte boost gegeven en ze presteren uitermate goed. Ook quarterback Jacoby Brissett doet het prima. In eigen huis verwacht ik dat de Colts hun divisierivaal zullen afremmen en mee aan de leiding zullen komen in de AFC South.

Luuk Dokter: de Titans verslaan de Chargers

Wellicht niet de grootste schok in de NFL, maar ik verwacht dat de zwalkende Titans de op papier hoger aangeschreven Chargers verslaan. Natuurlijk heeft Los Angeles ook geen seizoen dat in lijn is met verwachting, maar toch zijn ze aanzienlijk sterker dan de Titans. Niettemin denk ik dat Ryan Tannehill under center een (wellicht eenmalige) positieve impuls kan geven aan de Titans offense.

Veel succes in week 7 van de SportAmerika Football Pool!

De eerste zes weken gemist, maar wil je toch nog meedoen? Klik dan hier

Top 25 picks Week 6

Coverfoto: Robert Deutsch /USA TODAY Sports

Ook leuk om te lezen