South Carolina ontneemt Mizzou titelkans

South Carolina v MissouriHet verhaal van Missouri leek dit seizoen een waar sprookje te worden. Na overwinningen op grootmachten Georgia en Florida stond deze week South Carolina op het programma. Drie kwarten ging alles opnieuw voorspoedig voor Mizzou, maar daarna was het sprookje uit. Na een sterke comeback van South Carolina in het vierde kwart en een dubbele overtime moesten de Tigers alsnog hun hoofd buigen. South Carolina was de thuisspelende Tigers met 27-24 de baas.

South Carolina moest noodgedwongen starten met back-up quarterback Dylan Thompson dankzij een knieblessure van Connor Shaw en het verschil was te merken. De aanval was zichtbaar onzeker, met twee fumbles en een interceptie als gevolg. Tegen de uitstekende verdediging van Mizzou maakten de Gamecocks dan ook geen enkele kans.

De aanval van Mizzou was zelf echter ook niet zo overtuigend als in eerdere wedstrijden. Normaal goed voor gemiddeld bijna 45 punten per wedstrijd, stond het nu na drie kwarten 17-0. Een verschil dat veel groter had moeten zijn.

De comeback van Shaw

Keerpunt in de wedstrijd was de terugkeer van quarterback Connor Shaw binnen de lijnen. Hoewel duidelijk hobbelend door zijn knieblessure was ineens het vertrouwen terug bij de aanval van South Carolina. Na drie kwarten droog te hebben gestaan kwamen de Gamecocks eindelijk los. Mede dankzij twee touchdown passes kwam South Carolina vlak voor tijd terug tot 17-17, om vervolgens in twee verlengingen de comeback van Shaw compleet te maken.