Simmons zorgt voor zege Sixers, Nuggets onderuit in OT

Het NBA-seizoen 2019-20 is begonnen en natuurlijk houden wij bijna dagelijks de resultaten en de ontwikkelingen bij. Vannacht stonden er vier wedstrijden op het programma.

ZATERDAG 30 NOVEMBER

SIXERS WINNEN VAN PACERS

Met een goede Joel Embiid en Ben Simmons zijn de Sixers in eigen huis moeilijk te verslaan. Zo bleek afgelopen nacht ook maar weer. De Indiana Pacers waren er dichtbij, maar kwamen drie punten te kort: 116-119. De Sixers schoten uit de startblokken en scoorden 38 punten in het eerste kwart. Maar de Pacers deden ook goed mee en scoorden er 29. In het tweede kwart begon Joel Embiid met een 8-0 run en leek het erop dat de wedstrijd al deels gespeeld was. Maar de Pacers lieten het niet zo ver komen en vochten zich terug. Met rust  stond het 65-65.

Na de enerverende helft was het nog niet gedaan met de spanning. Tegen het einde van de wedstrijd maakt Tobias Harris een fout terwijl T.J. Warren een driepunter schoot. Dit met een stand van 111-113, met nog 41,3 seconden te gaan. Warren maakte alle drie zijn vrije worpen en zo stonden de Pacers er goed voor. Toen stond Simmons op. Met maar liefst drie steals in de laatste 13,9 seconden van de wedstrijd besliste hij de wedstrijd in het voordeel van de Sixers. De Sixers zijn na negen thuiswedstrijden nog steeds ongeslagen op hun eigen vloer

Zoals gezegd: met een goede Embiid en Simmons zijn de 76ers moeilijk te verslaan. Embiid was goed voor 32 punten en 11 rebounds en Simmons was met 15 punten, 6 rebounds, 13 assists en 4 steals ook enorm belangrijk. Al Horford was goed voor 15 punten (4-4 3FG). Bij de Pacers waren Malcom Brogdon, 28 punten en 6 assists, en T.J. Warren, 29 punten en 4 rebounds, de grote mannen.

DENVER VERLIEST IN OT

De Denver Nuggets hebben in Sacramento verloren van de Kings. In het Golden 1 Center werd het, na overtime, 97-100. Na een furieuze start hadden de Nuggets na het eerste kwart al een voorsprong van 10 punten. Van de 27 gescoorde punten had Gary Harris er, na 10 minuten spelen, maar liefst 18. Hij schoot zes van zijn acht pogingen raak.  Hij scoorde meer punten dan alle Kings bij elkaar. Ook in het tweede kwart leken de Nuggets hun zaken op orde te hebben: 57-40.

Na rust was het echter een heel ander verhaal. De Kings kwamen knap terug. In de laatste seconde had Jamal Murray nog de kans om het duel na 48 minuten te beslissen maar zijn schot werd door Richaun Holmes geblokt. In overtime waren het de Kings die het overwicht hadden. Vooral Harrison Barnes was goed op dreef en scoorde 6 punten in de vijf minuten overtime. In de laatste seconden gingen de Nuggets weer naar Jamal Murray met een achterstand van drie punten. Hij ging naar de basket, kon de pass voor een driepunter niet geven en zo verliep de game clock.

Voor de Kings was vooral Harrison Barnes belangrijk. Hij was goed voor 30 punten en 5 rebounds. Ook Buddy Hield was op dreef. Met 21 punten en 7 rebounds had ook hij een belangrijk aandeel in de overwinning .Bij de Nuggets was Gary Harris belangrijk. Maar na zijn 18 punten in het eerste kwart kwamen daar nog maar 7 bij over de hele wedstrijd. Nikola Jokic heeft niet zijn beste paar wedstrijden achter de rug. Het is al voor de derde keer op rij dat hij niet meer dan 10 punten scoort. Deze wedstrijd was hij goed voor 7 punten (3-11FG), 10 rebounds en 6 assists.

OVERIGE UITSLAGEN

Charlotte Hornets – Milwaukee Bucks: 96 – 137; Giannis Antetokounmpo 26 punten, 9 rebounds

Atlanta Hawks – Houston Rockets: 111 – 158; James Harden 60 punten, 8 assists in drie kwarten

(Cover Foto: Youtube.com)