Sheldon Richardson & Rolando McClain geschorst door NFL

Door

Dallas Cowboys v Seattle Seahawks

Opnieuw zijn er twee NFL-spelers tegen de lamp aangelopen. Defensive end Sheldon Richardson van de New York Jets en linebacker Rolando McClain van de Dallas Cowboys zijn allebei voor vier wedstrijden geschorst nadat zij werden betrapt op verboden middelen.

Voor de Cowboys is McClain de tweede basisspeler in hun defensie die ze aankomend seizoen moeten missen in de eerste week. Naast McClain moeten ze namelijk ook hun nieuwste aanwinst Greg Hardy voor maar liefst tien wedstrijden missen. De 25-jarige linebacker kan echter al terugkeren in week vijf, wanneer de Cowboys het opnemen tegen niemand minder dan de New England Patriots.

Voor de New York Jets zal het gemis van Sheldon Richardson ook lastig worden om op te vangen. Richardson is namelijk één van de meest getalenteerde defensive ends in de NFL, en was de afgelopen twee seizoenen dan ook uiterst belangrijk voor de Jets-defense.

Gelukkig voor de Jets kozen ze tijdens de afgelopen draft voor defensive lineman Leonard Williams, waardoor de defensive line als geheel niet meteen een groot verval zou moeten vertonen. Jets-coach Todd Bowles liet echter weten zwaar teleurgesteld te zijn, en ook Richardson zelf gaf direct een verklaring af waarin hij zijn excuses aanbiedt richting zijn teamgenoten.

Foto: Getty Images

2 Reacties
  1. Yanick 8 jaar ago

    Ik denk dat Williams de plek van Richardson krijgt en vervolgens niet meer gaat afstaan. Duidelijke rookie of the year nu voor mij!

    • Justin Kevenaar 8 jaar ago

      Hoeft niet per se denk ik, Williams kan natuurlijk ook als defensive tackle uit de voeten en zou dus gewoon op kunnen schuiven naar de basis. Maar het geeft de Jets wel stof tot nadenken mocht Williams excelleren op zijn positie!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen