Sharp: ‘Ik wil alleen maar in Chicago spelen’

Door

Zowel de Chicago Blackhawks als Patrick Sharp slaken een zucht van verlichting. De club omdat het er niet aan moest denken een van z’n steunpilaren kwijt te raken, en de speler omdat hij al slapeloze nachten krijgt ergens anders dan in Chicago te moeten hockeyen.

Voorlopig hoeft Sharp zich geen zorgen te maken. Woensdag zette hij zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis, die hem na het komende seizoen nog eens vijf jaar in het United Center zal houden.

,,M’n familie en ik zijn hier verschrikkelijk blij mee”, zo liet Sharp weten. ,,Het voelt goed te weten dat je hier gewaardeerd wordt. Als dit contract straks is afgelopen, ben ik straks dik tien jaar een Blackhawk. Da’s toch een behoorlijk carriere. En hopelijk kunnen we er daarna nog eens een paar jaar aan vastplakken. Want ik wil nergens anders spelen. Ik heb zoveel redenen om hier te willen blijven…”

De details van Sharp’s nieuwe verbintenis werden overigens niet vrijgegeven. Maar in zijn huidige contract, dat nog een jaar doorloopt, staat te lezen dat de Chicago Blackhawks hem komend seizoen $4,2 miljoen zullen overmaken. De nieuwe verbintenis zal met ingang van het seizoen 2012-13 beginnen.

Sharp (29), die in 2005 overkwam van de Philadelphia Flyers, was afgelopen seizoen clubtopscorer met 34 goals. Hij was goed voor 71 punten.

Foto: suntimes.com

 

 

Ook leuk om te lezen