Season in review: Texas Rangers

Door

Houston Astros v Texas Rangers

De Texas Rangers kenden een zeer teleurstellend seizoen. Het team dat in 2010 en 2011 nog in de World Series stond, verloor vorig seizoen 95 van de 162 wedstrijden. Zij eindigden daarmee op de laatste plaats in de American League West.

Manager: Ron Washington
General Manager: Jon Daniels
Stadion: Globe Life Park in Arlington
2013: 2e in de AL West (91-72) (Verlies tiebreaker tegen de Tampa Bay Rays, 5-2)
2014: 5e in de AL West (67-95)
2014 MVP:
Adrian Beltre (5.9 WAR)
2014 LVP: Robbie Ross (-1.9 WAR)

2014 Upside
* Ondanks een zeer matig seizoen hadden de Rangers met Adrian Beltre en Yu Darvish toch twee All-Stars;
* Beltre speelde een zeer goed seizoen (Slaggemiddelde: .324, negentien homeruns en 77 binnengeslagen punten);
* Darvish was overduidelijk de beste pitcher van de Rangers met een ERA van 3.06, tien overwinningen en 182 keer drie slag.

2014 Downside
* Blessures, blessures en nog eens blessures;
* Alex Rios en Shin-Soo Choo vielen héél erg tegen;
* Ron Washington, de man die de Rangers in het verleden goed liet presteren, verliet de club vanwege privéomstandigheden.

Het seizoen van de Rangers in een..

Foto: Blessures, blessures en nog eens blessures.

BlessuresTexasRangers

2015
Slechter dan 2014 kan het komende seizoen eigenlijk niet worden. De Rangers verloren 95 wedstrijden en hadden ontzettend veel pech met blessures. Van alle spelers speelden alleen Beltre (148), Leonys Martin (155) en Elvis Andrus (157) meer dan honderdveertig wedstrijden. Daarnaast verloor Texas al in mei één van de belangrijkste spelers van het team. Prince Fielder, die overkwam van de Detroit Tigers, speelde vanwege een nekblessure maar 42 wedstrijden.

Naast Fielder misten ook Mitch Moreland, Darvish, Martin Perez, Alexi Ogando, Derek Holland, Neftali Feliz en Tanner Scheppers een hoop wedstrijden. Vanwege de blessures zetten de Rangers een nieuw record. Nog nooit had een team zestig of meer verschillende spelers gebruikt in één seizoen.

Ondermaats
Natuurlijk waren de blessures niet de enige reden voor het matige seizoen van de Rangers. Veel spelers speelden namelijk ondermaats. Vooral Rios en Choo vielen erg tegen. Choo, die voorafgaande aan het seizoen een zevenjarig contract ter waarde van honderddertig miljoen dollar tekende, sloeg maar een slaggemiddelde van .242 met dertien homeruns en veertig RBI. Verder was ook zijn on-base percentage erg laag met .340.

Rios deed het niet veel beter met vier homeruns, 54 binnengeslagen punten en een slaggemiddelde van .280. De Rangers hebben dan ook de optie in zijn contract niet gelicht. Rios is daardoor een free agent.

“Meedoen om titel in American League West”
Algemeen directeur Daniels zei eerder deze week dat het afgelopen seizoen een incident was en dat hij veel vertrouwen heeft in zijn team. Volgens hem gaan ze komend seizoen dan ook weer meedoen in de strijd om de titel in de American League West.

Geef hem eens ongelijk. Met Darvish en Holland hebben de Rangers twee betrouwbare pitchers in huis en daarnaast keren vrijwel alle spelers, die vorig jaar geblesseerd waren, weer terug. Toch zouden ze nog een extra goede pitcher kunnen gebruiken. Verder worden free agents Michael Morse en Torii Hunter genoemd als mogelijke versterkingen.

Conclusie
Met de terugkeer van een aantal belangrijke spelers, zoals Fielder en Darvish, en het aantrekken van misschien één of twee spelers moeten de Rangers komend seizoen gewoon weer mee kunnen doen in de strijd om de titel in de American League West. Het seizoen 2014 lijkt een incident.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen