Seahawks geven Wilson zijn nieuwe contract

Door

NFC Championship - San Francisco 49ers v Seattle Seahawks
Russell Wilson blijft ook de komende vier jaar speler van de Seattle Seahawks. De jonge quarterback kwam bij de start van het trainingskamp een verlenging van zijn contract overeen. Wilson gaat de komende vier jaar in totaal 87,6 miljoen dollar verdienen.

Het heeft lang geduurd voor Wilson eindelijk zijn salarisverhoging heeft gekregen. De quarterback leidde zijn ploeg de afgelopen twee jaar naar de Super Bowl, terwijl hij voor een minimum salaris op de loonlijst van de Seahawks stond. Met het tekenen van zijn nieuwe verbintenis hoeft Wilson zich financieel in ieder geval geen zorgen meer te maken. Van de 87,6 miljoen dollar is 30 miljoen dollar tekengeld en in totaal is 60 miljoen dollar gegarandeerd.

Voor de Seahawks is de overeenkomst met haar quarterback weer eens goed nieuws op personeelsgebied, want na twee topseizoenen zijn er meer spelers van de Seahawks op zoek naar een salarisverhoging. Zo is Kam Chancellor gisteren niet op het trainingskamp verschenen om zo een beter contract te eisen. Hij moet nu toezien hoe de Seahawks in ieder geval wel voor Wilson hebben gezorgd.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen