Saints zonder Thomas tijdens play-offs

Door

De New Orleans Saints kregen woensdag wederom een domper te verwerken. Nadat het dinsdag al running back Chris Ivory op de IR had geplaatst, werd daar een dag later nog een geblesseerde speler aan toegevoegd.

Running back Pierre Thomas moet de rest van het seizoen missen vanwege een blessure aan zijn linkerenkel. Thomas scoorde afgelopen seizoen tijdens de wedstrijden om de NFC titel en de Super Bowl enkele zeer belangrijke touchdowns. Dit succes kwam hij slechts zes duels in acties vanwege allerlei blessures en was daarin goed voor twee touchdowns.

,,Het is een pijnlijk verlies,” gaf Saints-quaterback Drew Brees woensdag toe. ,,Dat kun je helaas niet ontkennen. Vanwege hun uitstraling en scorend vermogen zullen wij Chris en Pierre zeker missen.”

Toch bleef Brees positief over de kansen van zijn ploeg. ,,Als je ziet hoeveel kwaliteiten wij nu nog over hebben in aanvallend opzicht, denk ik dat we ons nog geen zorgen hoeven te maken.”

Na het wegvallen van Thomas en Ivory hebben de Saints alleen nog Reggie Bush en Julius Jones over als running backs. Tevens werd dinsdag DeShawn Wynn vastgelegd als vervanger van Ivory.

De Saints gaan komende zaterdag, op weg naar titelprolongatie, op bezoek bij de Seattle Seahawks. De regerend NFL-kampioen sloot het reguliere seizoen af met een 11-5 record.

Foto: nflpassers.com

Ook leuk om te lezen