Sean Gardner | Getty Images

Bridgewater verslaat Buccaneers, Falcons kansloos tegen Texans

Door

Sean Gardner | Getty Images
De New Orleans Saints hebben de macht gegrepen in de NFC South. Geplaagde quarterback Teddy Bridgewater tilde met een uitstekende prestatie zijn team over de divisierivalen uit Tampa Bay. In Houston, Texas raakte Deshaun Watson opnieuw op stoom en hakte hij samen met Will Fuller de Atlanta Falcons in mootjes. Verder viel ook de eerste zege voor rookie QB Kyler Murray op.


BRIDGEWATER HELEMAAL TERUG IN OVERWINNING TEGEN BUCS

Tampa Bay Buccaneers @ New Orleans Saints | 24 – 31


De New Orleans Saints blijven aan de leiding in de NFC South na een zege tegen divisierivalen Tampa Bay Buccaneers. Held van de avond voor New Orleans was back-up quarterback Teddy Bridgewater. Bridgewater gooide 314 yards en vier touchdowns (alsook een interceptie). De vervanger van Drew Brees blijft zo ongeslagen. Het ziet ernaar uit dat Bridgewater helemaal terug is na enkele jaren vol ellende door een zware blessure aan de linkerknie.

Het begin van de wedstrijd was niettemin nog moeizaam voor Bridgewater. In het eerste kwart gooide hij een interceptie die leidde tot een touchdown-drive van de Tampa Bay Bucs. Jameis Winston leek opnieuw op weg naar een sterke prestatie en vond Chris Godwin in de eindzone om het eerste kwart af te sluiten. Winston slaagde er echter niet in dit niveau vast te houden en zijn concurrent aan de overkant nam de wedstrijd in handen. Bridgewater vond in het tweede kwart eerst Michael Thomas in de eindzone en vervolgens Jared Cook om de Saints met een voorsprong de rust in te laten gaan.

Vroeg in de tweede helft staken Bridgewater en de Saints opnieuw het veld over met behulp van Teddy’s favoriete target Michael Thomas (11 rec., 182 yards, 2 TD). De drive eindigde met een mooie, diepe pass naar Ted Ginn die rustig de eindzone in kon lopen. De Saints keken vanaf dit moment niet meer om. Winston en de Bucs probeerden nog wel aan te klampen, maar de Saints-defensie deed ook haar werk en sackte de quarterback van Tampa Bay nog vier keer in het vierde kwart. Nu de eerste plek in de NFC South wat steviger in handen is, lijkt No Brees, No problem meer en meer de slogan te worden in New Orleans.


WATSON EN FULLER MAKEN GEHAKT VAN FALCONS

Atlanta Falcons @ Houston Texans | 32 – 53


Na een pijnlijk verlies tegen de Carolina Panthers hebben Deshaun Watson en de Houston Texans geantwoord met een overtuigende zege tegen de Atlanta Falcons. De Falcons leken een helft lang op weg naar een stunt, maar in de tweede helft gingen de sluizen open bij Atlanta en konden ze de offensieve zondvloed van Houston niet meer stoppen.

Het plan van de Falcons was duidelijk: geef wide receiver DeAndre Hopkins geen kans om in de wedstrijd te komen. Dat lukte ook min of meer, want Hopkins was bijna niet bij de grote plays van de Texans betrokken. Helaas voor de Falcons betekende dat wel dat die andere receiver, Will Fuller meer vrijheid kreeg om zijn ding te doen. En dat had Watson snel door. Fuller eindigde de wedstrijd met 217 yards en drie touchdowns. Al in de eerste helft ving Fuller twee touchdowns. Vooral de tweede was een beauty, na een pass van 33 yards van Watson richting zijn favoriete receiver van de avond. De Falcons haakten echter hun wagonnetje aan en gingen zelfs met een voorsprong van één punt de rust in.

Na de rust stoomden de Texans door. Een rushing touchdown van Carlos Hyde en een receiving touchdown van tight end Darren Fells brachten de Texanen op een comfortabele voorsprong. Matt Ryan deed er echter nog alles aan om zijn ploeg terug te brengen. Tot tweemaal toe bracht hij de Falcons tot op één score. Toch waren het de Texans die steeds de touwtjes in handen hadden. Met een pick six van Deshaun Gibson werden de puntjes helemaal op de i gezet op het einde van de wedstrijd. Zo werd de kaap van de vijftig punten gerond en werden de Falcons met een nieuwe zware nederlaag naar huis gestuurd.

OVERIGE DUELS


Arizona Cardinals @ Cincinnati Bengals | 26-23

In Cincinnati heeft number one draft pick Kyler Murray de eerste zege van zijn carrière behaald. In een spannende wedstrijd tussen twee matige teams bewaarde Murray zijn koel op het einde. Hij knutselde een aardige drive in elkaar in de laatste twee minuten. De Cardinals kwamen ver genoeg voor een field goal en die werd netjes tussen de palen gejaagd door Zane Gonzalez.

New England Patriots @ Washington Redskins | 33-7

Tot niemands verbazing hebben de New England Patriots de maat genomen van de inspiratieloze Washington Redskins. In de hoofdstad gooide quarterback Tom Brady voor 348 yards en drie touchdowns. Hij gooide ook een interceptie, maar dat was slechts een spatje op een voorts prima prestatie. De Redskins maakten weliswaar de eerste score, maar konden voor de rest geen deuk in een pakje boter slaan tegen de regerende Super Bowl-kampioen. Coach Jay Gruden merkte fijntjes op dat zolang zijn sleutel past, hij zal doorwerken. Vanmorgen bleek dat de Redskins het slot hebben veranderd. Gruden kan op zoek naar een nieuwe baan.

Lees hier ook alles over de andere zondagwedstrijden in Week 5!

Coverfoto: Sean Gardner/Getty Images

Ook leuk om te lezen