Sabres houden door winst kans op playoffs

Door

Eastern Conference

Gisteren konden we al lezen dat de Washington Capitals zich een slechte dienst hadden bewezen in hun wedstrijd tegen de Tampa Bay Lightning. Een dag later werd duidelijk dat deze nederlaag erg kostbaar was aangezien de concurrent van de Capitals voor de achtste plek, de Buffalo Sabres, hun duel tegen de Toronto Maple Leafs wel wisten te winnen.

Deze belangrijke overwinning voor de Sabres kwam echter niet zonder slag of stoot tot stand. In Buffalo begonnen de bezoekers namelijk sterk aan het duel en namen brutaal een 0-3 voorsprong in de eerste periode. De Sabres kwamen in het tweede bedrijf via twee goals echter weer helemaal terug in de wedstrijd, waarna er een waar doelpuntenfestijn volgde in de derde periode. Nadat beide ploegen hierin twee keer hadden gescoord, was het Jordan Leopold die twee minuten voor het eindsignaal  voor de gelijkmaker zorgde. In overtime was het uiteindelijk Derek Roy die zijn Sabres de overwinning bezorgde.

Door deze overwinning komen de Sabres weer op gelijke hoogte met de Washington Capitals. Met nog twee wedstrijden voor de boeg staan beide ploegen op 88 punten en is de strijd om die felbegeerde plek acht dus nog volledig open.

 

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Buffalo Sabres en de Toronto Maple Leafs:

Western Conference

Alhoewel in de Western Conference nog drie ploegen meestrijden om de laatste twee playoff-plekken, lijkt er gisteren toch een beslissende slag te zijn geslagen door de San Jose Sharks. In een direct duel met hun grootste concurrent, de Dallas Stars, wonnen de Sharks met 2-5 waardoor ze nu een voorsprong hebben van drie punten met nog slechts twee wedstrijden tot het einde van de competitie.

Hiermee hebben de Sharks in hun laatste twee wedstrijden plaatsing voor de playoffs vrijwel veiliggesteld. Afgelopen zaterdag stond er namelijk ook een ontmoeting tussen de Stars en Sharks op het programma. Dat duel werd in San Jose gespeeld en ook toen waren de Sharks de sterkste. Met drie punten achterstand moeten de Stars nu alles winnen en tevens hopen dat de Sharks geen punten meer halen. Bij een gelijke stand trekken zij namelijk ook aan het kortste eind vanwege de negatieve balans in onderlinge ontmoetingen dit seizoen.

In theorie is er overigens nog een kans voor Dallas. Twee wedstrijden voor het einde staat de ploeg namelijk vier punten achter op de nummer zeven, de Phoenix Coyotes, waardoor het dus nog mogelijk is om met hen op gelijke hoogte te komen. De twee ploegen hebben dit seizoen drie keer van elkaar gewonnen waardoor in het geval van een gelijke stand het doelsaldo aan het einde van de rit de beslissing moet brengen. Op dit moment is dit ruim in het voordeel van de Coyotes (+6 tegenover -8) waardoor de Stars dus moeten hopen op een wonder om toch nog plaatsing voor het naseizoen af te dwingen.

 

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Dallas Stars en de San Jose Sharks:

Ook leuk om te lezen