ROY: Blessure remt Carter-Williams niet af

Door

BannerROY

Elke week houdt Sport Amerika je op de hoogte van het reilen en zeilen van de rookies in de NBA. Elke editie voorziet de Rookie of the Week (ROW), Flop of the Week (FOW), de voorlopige Rookie of the Year (ROY), de overige Top 5, de spelers die net niet goed genoeg speelden voor de Top 5 (Outside Lookin’ In), de rookie die binnenkort zou kunnen verrassen (Sleeper) en de Statline of the Week (SOW). Week 4: Blessure remt Carter-Williams niet af, Adams herstelt zich. 

ROW: Michael Carter-Williams (PHI)

Michael Carter-Williams moest de Rookie of the Week vorige keer laten aan Victor Oladipo omwille van een voetblessure. Deze week was hij echter weer helemaal fit en liet hij wederom zien dat hij op dit moment met voorsprong de beste rookie is. MC-W heeft een patent op monsterstatistieken. Zo tekende hij voor een totaal van twaalf steals in wedstrijden tegen de Milwaukee Bucks (zie statline of the week) en de Indiana Pacers. De Sixers speelden ook stuk beter met de rookie van Syracuse op het terrein en dat is de grootste verdienste die je een eerstejaars kan geven.

FOW: Kelly Olynyk / Vitor Faverani (BOS)

De teleurstelling komt deze week uit Boston en is voor één keer een duo. Kelly Olynyk viel tegen de Pacers uit met een enkelblessure en staat waarschijnlijk twee weken aan de kant. De blessure van Olynyk zou normaal gezien goed nieuws moeten zijn voor Vitor Faverani. De Braziliaanse center kon deze week echter niet profiteren van de afwezigheid van zijn teamgenoot. Faverani was enkel degelijk tegen de Atlanta Hawks en zag vooral vanaf de bank Jared Sullinger veel minuten krijgen.

ROY: Michael Carter-Williams (PHI)

Tot nu toe is er niemand die echt in de buurt komt van de toppositie van Michael Carter-Williams. De grote point guard van de verrassend sterke Philadelphia 76ers blijft de knappe prestaties aan elkaar rijgen. Zijn statistieken zijn vaak verbluffend en doet bijna angstig denken aan de toekomst. Tot wat zal deze jongen binnen een paar jaar in staat zijn? MC-W moet nog wel wat werken aan zijn shooting maar dat wisten we al en als het dat maar is, dan komt deze rookie héél ver in de NBA.   

Top 5: Victor Oladipo (ORL), KC-P (DET), Nate Wolters (MIL), Steven Adams (OKC) 

Als er één speler is die Michael Carter-Williams van de ROY Award kan houden, is het Victor Oladipo. De combo-guard van de Orlando Magic blijft zich onderscheiden als energieke en agressieve speler die zowat alles kan. Oladipo krijgt voorlopig alle kansen maar het is afwachten wat de Magic doen als Tobias Harris terugkeert uit blessure. Wat er ook gebeurt, Oladipo rocks de NBA. Hij heeft nog wat werkpunten (balverliezen, controle..) maar zijn toekomst ziet er top uit.

Kentavious Caldwell-Pope had opnieuw geen schitterende week als schutter maar behield zijn plaats in de starting lineup van de Detroit Pistons. Zijn defense en zelfvertrouwen slaan aan in Motor City. Nate Wolters zag na Luke Ridnour ook Brandon Knight terugkeren bij de Bucks. Zijn minuten zijn dus een stuk minder maar toch blijft Wolters zijn ding doen als passer en floor leader. Steven Adams toonde opnieuw leven na zijn voorbije rotweek. Op termijn zou hij Kendrick Perkins uit de ploeg moeten kunnen spelen en dat lukt de Nieuw-Zeelander beetje bij beetje.

Outside Lookin’ In: Ben McLemore (SAC), Trey Burke (UTA), Hollis Thompson (PHI) 

Ben McLemore staat nog steeds in de starting lineup bij de Sacramento Kings maar hij blijft enigszins hangen. McLemore schiet voorlopig niet geweldig goed en brengt daarnaast weinig bij. Hij blijft een gevaar vanaf de driepuntlijn waarmee defenses rekening moeten houden maar daar stopt het. Rebounds pakt hij amper, passen doet hij niet en zijn defense is voorlopig maar gewoontjes. Het talent is er maar tot nu toe komt het er niet uit bij McLemore.

Trey Burke maakt ondertussen vooruitgang. De point guard van de Utah Jazz krijgt beetje bij beetje meer minuten en laat bijgevolg steeds meer positieve dingen. Zo tekende hij voor veertien punten, zes rebounds en vier assists in een zege tegen de Bulls. Een erg verrassende naam deze week is die van Hollis Thompson. De ploegmaat van MC-W bij Philly profiteerde optimaal van de afwezigheid van Spencer Hawes en Thaddeus Young met dubbele punten tegen de Bucks en Pacers.

Rookie prank bij Trey Burke:

burke

 

 

 

 

 

 

Sleeper: Tony Snell (CHI)

Een speler om de komende weken goed in de gaten te houden, is Tony Snell. De wing van de Bulls kreeg deze week zijn kans als starter omwille van de spijtige blessures voor Derrick Rose en Jimmy Butler. Snell kan zowel op de SG als op de SF spelen, is een degelijke schutter en een onderschatte verdediger. De een zijn dood is de ander zijn brood. Snell krijgt vanaf nu volop zijn kans bij de Bulls, afwachten wat hij daarmee doet.

SOW: Michael Carter-Williams 12-8-11-5 vs Milwaukee

Zoals eerder gezegd, heeft Michael Carter-Williams een patent op monsterstatistieken. In de wedstrijd tegen de Bucks flirtte hij wederom met een triple-double. Hij liet twaalf punten, acht rebounds, elf assists en vijf steals noteren terwijl hij vier op acht schoten maakte. De Sixers wonnen de wedstrijd bovendien met 115-107 na één verlenging.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen