‘Rockets laten Chandler Parsons los in free agency’

Door

Sacramento Kings v Houston Rockets

Chandler Parsons wordt in de komende free agency mogelijk één van de meest gewilde spelers in de NBA. Volgens verschillende bronnen in de NBA laten de Houston Rockets de optie om Parsons langer aan zich te binden aan zich voorbij gaan. Dat zou betekenen dat hij een restricted free agent wordt, wat inhoudt dat de Rockets wel elke aanbieding voor Parsons kunnen matchen.

De 25-jarige Parsons was afgelopen seizoen goed voor 16,6 punten, 5,5 rebounds en 4 assists. Hij zou komend jaar, als de optie voor zijn vierde contractseizoen zou worden gelicht, een kleine miljoen dollar verdienen. De Rockets hebben nog tot en met 30 juni om hun keuze definitief kenbaar te maken.

De handelswijze van de Rockets lijkt misschien niet logisch, maar als het team de optie licht, wordt Parsons volgend jaar zomer een free agent. Dan verliest Houston het recht om elke aanbieding te matchen. Daarnaast is de verwachting dat de free agency van 2015 een enorme hoeveelheid grote clubs als de Los Angeles Lakers en New York Knicks hun slag willen slaan. Met de move willen de Rockets flexibiliteit behouden.

Parsons zelf kan zich niet zo druk maken om de zakelijke kant van zijn contract. “Belangrijkste voor mij is winnen. Als je wint, kun je krijgen wat je wil”, zei hij vorige maand in een interview. “We hadden een goede kans dit jaar, maar het lukte ons niet. Restricted, unrestricted, het maakt mij niet uit. Ik wil straks in een goede situatie zitten en dat houdt in: spelen voor een team dat wint.”

Highlights Chandler Parsons:

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Joost 8 jaar ago

    6th man bij de thunder. Laat maar komen! Als stand-in voor Durant. Extra scoring option voor de thunder die ze hard nodig hebben.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen