49ers verlengen contract Kaepernick met zes jaar

Door

San Francisco 49ers v Seattle Seahawks

De San Francisco 49-ers hebben quarterback Colin Kaepernick voor langere tijd aan zich gebonden. Beide partijen kwamen een zesjarige verlenging overeen, ter waarde van 110 miljoen dollar. Kaepernick ontvanngt in die periode gegarandeerd 61 miljoen.

Met dit nieuwe contract komt de 26-jarige Kaepernick direct in de top-10 van beste verdienende quarterbacks. Hij zou met zijn oude deal iets meer dan 1 miljoen per jaar verdienen. Met het ondertekenen van het contract lijkt de directie van de 49ers de aanklacht tegen Kaepernick te negeren.

Een uniek onderdeel van zijn nieuwe contract is het tekengeld. Waar normaal gesproken bedragen tussen de 24 en 40 miljoen dollar worden neergelegd voor quarterbacks van zijn kaliber, ontvangt Kaepernick slechts 12 miljoen dollar. Hij stond hierop, om zodoende de directie van de 49ers (meer) ruimte te geven in de contractonderhandelingen met spelers als wide receiver Michael Crabtree.

In zijn eerste drie seizoenen als starter leidde hij de 49ers driemaal naar de play-offs. In die jaren gooide hij voor 5046 yards en was hij goed voor 937 rushing yards. Daarnaast gooide hij 64 touchdowns en stelde daar slechts 11 interceptions tegenover.

1 Reactie
  1. Dennis 9 jaar ago

    Heerlijke deal voor Kap. En wat een wapens heeft Kaepernick denk het beste kwartet WR’s in de league een beest van een TE en ze zijn bijzonder diep op de RB positie. Grote kans dat die weer minimaal de NFC Championship haalt en zijn stats zullen alleen maar beter worden.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen