Metta World Peace vindt nieuwe club in China

Door

2013 Yao Foundation Charity Game - China v NBA Stars

Metta World Peace begint aan een nieuw avontuur. De 34-jarige World Peace (vorige naam Ron Artest) tekent vrijdag een contract voor een jaar bij de Chinese club Sichuan Blue Whales. Nadat zijn vorige contract in februari werd ontbonden door de New York Knicks, was World Peace op zoek naar een nieuwe club.

De verwachting is dat de oud-speler van o.a. de Los Angeles Lakers en Indiana Pacers slechts één seizoen in China gaat spelen. Na zijn avontuur in China zou World Peace weer opzoek gaan naar een ploeg in de NBA. Of een team nog op de komst van World Peace zit te wachten, is nog maar de vraag.

In zijn carriére ging hij veelal over de scheef en is hij meerdere keren (langdurig) geschorst geweest. Bovendien heeft hij het imago van een lastpost en een vervelende speler.

Aan publiciteit zal het MWP niet ontbreken. Hij is zomenteen één van de best betaalde spelers in de Chinese competitie en zal ook tot één van de betere spelers behoren. Hopelijk kan World Peace de vrede in China bewaren en doet hij zijn naam eer aan.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen