Rivera vergooit voorsprong voor Yankees

Door

Met een 5-4 voorsprong op zak leken de New York Yankees dinsdag op een eenvoudige overwinning af te stevenen op bezoek bij de Toronto Blue Jays. Maar closer Mariano Rivera, normaal altijd een zekerheidje, gaf niet thuis en zag de Jays daarvan profiteren.

Rivera betrad in de achtste inning het veld. Hij oogde soeverein door in die inning geen enkel punt op te geven. Een inning later ging het echter helemaal verkeerd. Yunel Escobar en Jose Bautista scoorden voor de thuisploeg.

Een inning later, Rivera was alweer vervangen, besliste Travis Snider de wedstrijd. Zijn double zorgde ervoor dat Edwin Encarnacion het winnende punt binnen kon lopen.

,,Ik baal hier echt enorm van,” sprak Rivera na afloop. ,,Het gevoel was goed voordat ik het veld betrad in de achtste inning. Maar dat zegt blijkbaar ook niet alles.”

De veteraan legde ook nog even uit waardoor het kon dat Jose Bautista kon scoren na zijn wild pitch. ,,Ik hield de bal gewoon net wat te lang vast. Ik gokte erop om hem iets wijder te gooien, maar doordat ik hem te laat los liet, had ik niet meer de totale controle over de pitch.”

Het was voor het eerst in 19 wedstrijden dat Rivera een run tegen kreeg gedurende een MLB-wedstrijd in april.

,,Dat bewijst maar eens wat voor uitstekende prestatie wij hebben neergezet,” sprak Snider na afloop. ,,Mariano is een legende en normaal valt er bijna niet tegen hem te scoren. Maar omdat wij erin geloofden in met ze allen, hebben we nu een resultaat neergezet.”

Beide ploegen ontmoeten elkaar woensdagnacht opnieuw in Toronto.

Foto: pinstripedbible.com

Ook leuk om te lezen