Reserves Celtics maken Knicks-sweep compleet

Door

Ook in de vierde wedstrijd van het seizoen moesten de Knicks hun meerdere erkennen in de Celtics. De reserves uit Boston waren met 112-102 te sterk voor hun collega-bankzitters uit New York.

Er stond niets meer op het spel in the Garden in Boston. De Celtics en Knicks weten dat ze elkaar zondag opnieuw treffen. Dan is het voor het echie en is er van fantasieopstellingen geen sprake meer. In de eerste ronde van de playoffs zullen de grote namen van de nummers 3 en 6 uit het oosten flink veel minuten maken in plaats van toekijken vanaf de tribune of de bank.

Zo aanschouwden Carmelo Anthony, Chauncey Billups, Ray Allen en Kevin Garnett de wedstrijd in hun burgerkloffie. Terwijl Paul Pierce en Rajon Rondo bijvoorbeeld de laatste 48 minuten van het reguliere seizoen hun trainingspak aanhielden.

Alleen Amar’e Stoudemire kwam in actie. Hij had sinds 6 april niet meer gespeeld. Coach Mike D’Antoni zette hem in de basis, als een van de weinige gebruikelijke starters. ,,Ik wilde een klein beetje ritme opdoen. Mijn vorm was beter dan ik had verwacht”, verklaarde Stoudemire. De forward was in 20 minuutjes basketbal goed voor 14 punten.

Hoewel de ploegen elkaar door en door kennen, lieten zij zich woensdag dus niet in de kaarten kijken. De troeven werden immers niet uitgespeeld met het oog op de postseason. Daardoor kreeg bijvoorbeeld jonkie Avery Bradley (foto), de eerste keuze in de draft van de Celtics, veel speeltijd. De reserve kreeg ruim 26 minuten van Doc Rivers. Dat was voor hem genoeg om topscorer van de wedstrijd te worden met 20 punten.

,,Het is goed om te zien wat sommige jongens kunnen, al weten we alles wel zo’n beetje”, zei Rivers over zijn spelers die normaliter amper de vloer op mogen.

Met jongens als Jeff Green, Glen Davis en Nenad Krstic in de basis hadden de Celtics eigenlijk continu een overwicht. Aan het einde van het derde kwart leken de Knicks terug te komen in de partij. Boston leidde met 84-74 maar moest toestaan dat New York acht punten op rij maakte. Direct in het laatste kwart ging het gas erop. Een 11-0 run was voldoende om de ploeg van D’Antoni opnieuw van zich af te houden.

Zijn de Bostonians straks ook in vier wedstrijden klaar? Daar moeten de Knicks antwoord op geven.

Zie hier de samenvatting tussen de Knicks en de Celtics:

Foto: a.espncdn.com

Ook leuk om te lezen